Dagboek 25 en 26 augustus Vancouver

We gaan vandaag natuurlijk nog wel de stad in en volgens traditie in de hop on hop of bus. Maar eerst al wat voorbereiden voor de stalling van de auto. Het is nog prachtig weer hier, zo’n 25 graden en we kunnen best lopen naar de eerst volgende opstapplaats volgens de jongen van de camping. Ja, alles kan, maar het is een roteind en voordat we in de bus zitten hebben we allebei al blaren op onze voeten. De stad is van een afstand heel mooi maar eenmaal in de stad heeft het niet echt iets bijzonders. Althans, dat vinden wij. We gaan er wel even uit in Chinatown maar ook dat valt een beetje tegen. Maar goed, toch leuk om even te zien en na een lekker drankje aan het Waterfront gaan we op aanraden van de serveerster naar een Indiaas restaurantje, Salam Bombay, echt super lekker. Er wonen ontzettend veel Aziaten hier en vooral Chinezen. De wekker gaat dan op vroeg want morgen is er nog veel te doen om de MAN klaar te maken voor de ‘winter’ hier in Vancouver. Iedereen overtuigt ons dat het hier nooit kouder wordt dan -3 of zo dus dat scheelt al veel. Motor nog eens afspuiten en er weer op, alle tanks goed leeg laten lopen en schoonmaken natuurlijk. Om 11 uur rijden we de camping af naar Richmond en doen we de laatste dingen hier ter plaatse. Net zoals tijdens onze Afrikareis voelt het altijd heel vervelend om je auto ergens achter te laten. Tot 3 keer toe controleren of alles toch wel echt dicht, op slot, stroom er af is enz. enz. Dit is wel een officieel opslagbedrijf waar meerdere boten en campers staan maar waar ook constant mensen op en af rijden om dingen in en uit hun container te halen. Nou ja, we hebben er alles aan gedaan, dus hopen maar dat alles goed gaat. Dan nog naar Richmond voor een heerlijke dimsum maaltijd. Je waant je hier meteen in Hongkong. Ze konden beter Richmond Chinatown noemen! We zijn echt de enige blanken hier. Wel weer eens heel leuk om te zien en vooral erg lekker om weer eens goed Chinees te eten. Nu op de luchthaven voor de lange reis naar huis. Eigenlijk is dit voor ons lang genoeg. 2,5 week is perfect. Niet te lang van huis en niet te lang voor Patrick z’n nek probleem. De planning is om pas over 6 maanden weer verder te gaan en dan de VS in. En zo zitten Canada en Alaska er al weer op, maar we zijn ook inmiddels bijna 16.000 km verder! Jammer genoeg zijn nog steeds onze problemen met internet en de tracker niet opgelost dus kunnen we de route die we hebben gereden nog niet op kaart laten zien. Niet zo avontuurlijk maar wel erg leuk om dit stukje van de wereld ook een keer gezien te hebben. Iedereen bedankt weer voor het meereizen en voor alle leuke reacties!

Comments are closed.