Dagboek 16 en 17 augustus van Denali via Anchorage naar Destruction Bay (CA) 1200 km

Vandaag naar Anchorage, zo’n 350 km. Het is koud en miezerig en met dat weer vallen een aantal plannen in het water. Vliegen wordt weer niks en ook een tripje naar Kodiak zit er niet in. De dag vluchtjes worden nu niet gedaan en de lijndiensten gaan wel maar dan moet je minimaal 2 dagen blijven en alle accommodatie is vol. We horen van iemand dat het zelfs niet gegarandeerd is dat je de beren ziet dit jaar. Er is zo bizar veel zalm dit jaar dat de beren zich al vroeg dit jaar tegoed hebben gedaan aan de zalm en ze zich niet meer veel laten zien. Nou gelukkig hebben we gisteren de grizzly al gezien! Onderweg komen we wel een ‘carglass’ tegen en voor 50 $ is de voorruit gerepareerd. Deze man heeft naar eigen zeggen de meeste voorruiten van Alaska gemaakt. Nou, zo ziet hij er ook wel uit…Heel speciaal hoe hij hier uit z’n caravan werkt samen met z’n vrouw. We verwachten heel wat van Anchorage, de grootste stad van Alaska. Nou niks is minder waar. Het is eigenlijk maar een groot dorp waar de tijd is stil blijven staan in de jaren 80. Alles ziet er een beetje shabby uit en je moet wel echt van kou en rust houden om hier te willen wonen. Iedereen rijdt hier in een Ford 150 of Dodge Ram met standaard een vishengel en/of een kruisboog achterin. We vinden een restaurantje, the bridge, boven de rivier en terwijl je zit te eten staan ze in de rivier de zalm te vangen. Grappig om te zien. Je mag hier standaard 3 vissen per dag vangen en daarom gaan de meesten tegen 10 uur ’s avonds beginnen en vangen er kort na middernacht nog 3. Het gekke is wel dat je hier zou verwachten dat er overal gerookte zalm op de kaart staat maar dat vind je dus nergens. Ze hebben hier wel de langverwachte king crab legs maar ook dat is de eerste keer dat we dit vinden. Aangezien er de komende dagen alleen maar slecht weer wordt verwacht besluiten we de volgende dag maar aan de lange rit richting Vancouver te beginnen. 3800 km te gaan waarvan ongeveer 2000 over dezelfde weg als we gekomen zijn. We hebben ons een beetje vergist in de route die we terug moeten. Er zijn simpelweg bijna geen wegen in Alaska dus we moeten terug via Whitehorse. Een ander alternatief is de ferry maar die zit vol en gaat maar 1 keer per week. De 2 baan weg is op zich prima maar gaat behoorlijk door de bergen en schiet niet echt op met toch behoorlijk wat campers en vrachtverkeer op de weg. We komen tot het Kluane national park en vinden daar een verlaten weggetje om te staan voor de nacht. Gelukkig dat we op de heenweg zulk mooi weer hadden want vandaag ziet dit meer er heel anders uit. We zijn zonder problemen of stempels Canada weer in gekomen dus als we in Vancouver een goede plek vinden voor de MAN om te overwinteren dan kunnen we op ons gemak de rest van de reis door Amerika maken. Zo zit Alaska er dus al op en we zijn blij dat we dit hebben gezien. Maar 1 keer is ook wel genoeg. Super leuk om je stippen hier op de kaart te zetten en zeker de beleving van zo hoog boven de poolcirkel te staan met je eigen auto is bijzonder.

One Comment

Marian and Bill Walker

augustus 29th, 2014

We say your Man in the campground in Anchorage called Ship Creek. We were parked across from you and had the little blue car parked in front of our motor home. We were also seated next to you at the Bridge Restaurant that night at dinner.

It was interesting seeing such an interesting motor home as your and reading your adventures as you travel around the world.

Leave a Reply