Dagboek 14 en 15 augustus van Fairbanks naar Denali 150 km

We hebben super leuk en lekker gegeten bij een restaurantje vlak bij de camping. Het is nog prachtig weer en we kunnen nog buiten op het dek zitten met zicht op de rivier. Eigenlijk het eerste fatsoenlijke restaurant in Alaska. We zijn net op tijd terug bij de MAN want het begint flink te regenen. Gelukkig is het de volgende ochtend weer droog en we doen een nieuwe poging voor een vluchtje naar Mount McKinley. Dat lukt, om 5 uur. Komt goed uit, Patrick gaat boodschappen doen op de motor en ik kan wat wasjes doen en opruimen. Het is maar 150 km naar Healy airport, vlak bij Denali. De vriendelijke Patrice van de camping helpt ons ook om een boeking te krijgen in Denali. Dit zit normaal gesproken heel erg vol in het hoogseizoen maar we hebben geluk. Morgen kunnen we 1 nacht camping krijgen en ook een tour van 8 uur door het park. Meteen boeken dus. Waarschijnlijk heeft iemand geannuleerd. Wij durfden niet eerder te boeken want de ervaring leert dat het dan altijd fout gaat. Vol goede moed rijden we naar Healy onder een strak blauwe lucht. Maar helaas, om half 5 is het zo bewolkt en een dreigende onweerslucht en de piloot komt vertellen dat de vlucht niet door gaat. Nou, het is blijkbaar geen goed idee die rondvlucht. Dan maar op zoek naar een leuk restaurantje en een camping vlak bij de ingang van het park. Dat lukt allebei en we hebben een hele leuke avond. Volgende morgen geen haast want onze tour is pas om 2 uur. Vlak voor we aan de tour beginnen krijgen we telefoon van Marcel dat Smeagol is overleden. Smeagol is niet onze eigen hond maar wel die van Marcel en Monique en dat voelt voor ons toch ook als onze hond die altijd om ons heen is als we thuis zijn. Ze is weliswaar 12 jaar geworden maar we zijn toch wel verdrietig om dit te horen, dus we beginnen een beetje met gemengde gevoelens aan deze tour. Een oude aftandse bus gaat ons 8 uur lang door Denali rijden. We komen bizar veel andere bussen tegen en vragen ons af of dit wel zo’n goed idee was. Maar ja, dit is de enige manier om dit bijzonder park toch te zien. Het wordt uiteindelijk toch een groot succes. We zien dieren die we nog nooit eerder hebben gezien: Moose, Caribou, Dall Sheep, Grizzly beren en zelfs 7 wolven! Sommige dieren waren te ver weg om goede foto’s te maken, jammer genoeg. Maar ik denk dat andere plaatjes toch een goed beeld geven van dit prachtige, 2,4 miljoen hectare grote park. Als je in Alaska bent mag je dit niet overslaan!

Leave a Reply