Dagboek 7 juni van Little Salmon naar Whitehorse 330 km

We verlaten deze camping ( nou ja camping, er is eigenlijk niks behalve zo’n betaalhokje en niet eens water of elektriciteit ) al bijtijds. Nog 330 km te gaan tot Whitehorse, onze eindbestemming voor deze eerste etappe. Het laatste stuk komen we weer op de Alaska Highway via Carmacks en dit stuk zullen we op onze volgende reis opnieuw omhoog moeten rijden naar Alaska. Hier komen we opeens wel weer veel campers tegen. Dit is de tijd om te gaan natuurlijk. Wij hebben er juist voor gekozen om iets later te gaan. Dan zijn als het goed is de muggen en steekvliegen al weer flink minder omdat er dan al weer nachtvorst is. Wat een leven, maar 3 maanden per jaar geen sneeuw of vorst. Maar wel die 3 maanden bijna dag en nacht licht! Er staat heel veel wind en dan moet je toch flink sturen met de MAN. Op aanraden van dezelfde campingbaas in Watson Lake gaan we naar Karibou RV Park. Dit is van een Zwitser en volgens hem is dat de beste plaats om de MAN achter te laten. Hele vriendelijke vent die in een rolstoel zit. Hij is een aantal jaren geleden 70 meter naar beneden gevallen met paragliden met een gebroken rug als resultaat. Hij is er niet minder vrolijk door en het is geen probleem om de MAN hier te laten staan. Hij heeft ook een wasplaats en na die dag in het zand is dat hard nodig. Wij krijgen onze tickets veranderd en kunnen morgen al naar huis. Helemaal perfect. Alles opruimen, wassen en schoonmaken en dan morgen lekker weer naar de honden. Na 8600 kilometer is het u ook weer even mooi geweest. Maar de MAN heeft geen kik gegeven!
De belevenissen zijn niet zo spannend als op eerdere reizen maar wij vinden het erg leuk om dit nu eens hier te beleven. Canada is enorm de moeite waard, zeker alles ten westen en noordwesten van Calgary. En het is de ideale combi voor ons, toch iedere dag ergens anders slapen maar wel in je eigen bed, heerlijk.
Veel mensen die wij onderweg spreken vinden dat we de reis veel te snel maken maar wij vinden het een ideaal tempo zo. Na de Singapore Challenge vind je niks meer te snel gaan!
Waarschijnlijk gaan we terug rond 10 augustus en dan is Alaska aan de beurt.
Iedereen bedankt voor de leuke reacties op de site en op de facebook pagina!

Klik hier voor de kaartweergaveKlik hier om terug te gaan

2 Comments

Els

juni 10th, 2014

We hebben weer genoten van de verhalen en de mooie foto’s!
Nu lekker weer genieten thuis.
Liefs, Els
Groet, Lex

Ralph and Liz Spanier

juli 4th, 2014

I noticed and photographed your MAN at the Walmart parking lot in Cochrane, AB way back on June 1/14. Today, had the opportunity to visit your website. Very interesting and intriguing.
My wife and I are planning to be in Inuvik around the middle of July. Will you, by any chance, be in the same vicinity? It would great to meet up with you.

Leave a Reply