Dagboek 5 en 6 juni van Fort Nelson via Watson Lake naar Little Salmon 1100 km

Ik word wakker van Sacrifice van Anouk. En ik ruik koffie en broodjes. En het is heerlijk warm in ons rijdende huisje. Patrick heeft om half 6 de verwarming al aangezet en op deze manier is kamperen echt wel super ☺ We vervolgen onze weg naar het noorden over de legendarische Alaska Highway. Deze 2400 km lange weg is in 1942 al aangelegd in een recordtijd van 8 maanden en 12 dagen. Bizar als je hier om je heen kijkt dat dit mogelijk was. De meeste mensen die een rondrit door het westen van Canada maken slaan dit stuk over. Dit is zo jammer want het is echt uniek. Natuurlijk is het stuk van Banff naar Jasper heel erg mooi maar dit stuk is zo veel ruiger en zo ongerept. Het voelt hier ook echt of je onderweg bent naar Alaska, geen telefoon, geen radio, helemaal niks meer te ontvangen. En vooral, heel weinig verkeer. Heerlijk, hier komen we voor. We lunchen in Toad River. Een klein restaurantje naast een nog kleiner vliegveld waar alle truckers stoppen. Er hangen meer dan 8000 petjes van over heel de wereld aan het plafond en er is een heel leuk sfeertje. Wederom heel vriendelijk hier en super goed eten. Na Toad river wordt de weg behoorlijk smal en rijden we soms aan de ene kant dicht tegen de rotsen en aan de andere kant dicht tegen een meer, waanzinnig leuk.. Het blijft nog veel klimmen en dalen en dit wordt ook wel de Northern Rocky’s genoemd. Ook aan meren geen gebrek en we stoppen dan ook regelmatig voor foto’s. Echt prachtig. Dan zien we opeens een volwassen beer met 2 kleintjes, heel aandoenlijk maar voor we onze camera vast hebben zijn ze helaas al weg. Balen, maar dan nog niet wetende dat we nog 13 beren zouden zien vandaag ! 3 bruine en de rest zwarte. Het stikt er hier van. Zo geweldig om te zien en omdat het zo rustig is hier kun je ook overal gemakkelijk stoppen aan de kant van de weg om foto’s te maken. Ze zijn helemaal niet zo groot als wij dachten en wij vinden ze vooral lijken op Boghy en Meghan.. ..Ook zien we nog een groep met bizons. Wow, wat een oerbeesten zijn dat zeg. Ze liggen lekker op hun gemakje in het zand en trekken zich van ons niks aan. Dus wij maken nog maar eens flink wat foto’s. Zodoende neemt het 9 uur om de 450 km van vandaag te rijden. Maar met zo’n super dag is dat dik de moeite waard.
We vinden een camping in Watson Lake en de campingbaas weet ons te vertellen dat er een hele mooie route is die ons met een omweg, maar wel off road naar Whitehorse brengt. Aangezien we toch nog wat tijd over hebben en na die geweldige dag gisteren trekt een stukje extra natuur ons wel. Toch nog maar even aftanken hier en dan de Campbell Highway op. Geen idee waarom het Highway heet. Waarschijnlijk omdat dit de enige doorgaande weg is naar het noorden maar het is alleen de eerste 30 km asfalt. Daarna heeft Patrick een smile van oor tot oor want het is hier off road all the way. Als ze dan ook nog aan deze weg aan het werken zijn en de aarde nog wat losser is heeft hij het helemaal naar z’n zin. Hier is de MAN tenslotte voor gemaakt. Een gewone camper zou hier absoluut niet doorheen kunnen. De weg is erg smal en af en toe zijn er wat gaten in en wat wasbord, maar daar voel je met deze enorme banden bijna niks van. We zien weer een aantal zwarte beren en een paar stekelvarkens. Die zijn echt grappig om te zien. Deze weg is 360 km lang en we zien in totaal 9 tegenliggers. Dit zijn dan 7 vrachtwagens die onderweg zijn vanaf een van de mijnen hier in dit gebied. Verder alleen maar hele mooie natuur en onvoorstelbaar uitgestrekt landschap. Het is net een natuurfilm die aan je voorbij trekt. Bij Ross River moeten we eigenlijk de 6 nemen naar Whitehorse maar die is helaas afgesloten. Daar was ons al voor gewaarschuwd dat dit het geval zou kunnen zijn. Dan vervolgen we de 4 maar naar Carmack en die gaat langzaam over in asfalt. Het is nu nu nog 350 km naar Whitehorse maar het is inmiddels 6 uur en we zien een camping aan het water bij Little Salmon. Daar gaan we staan voor onze laatste nacht voor Whitehorse. Zelf koken en nagenieten van weer een mooie dag in Canada.

2 Comments

Neila Frisch

juni 9th, 2014

You were parked behind us at Watson Lake. In 2009 we drove the Robert Campbell highway with our pickup and fifth wheel. It amazed us that we fit on the road with those big mining trucks. In your very big rig, you must have wondered the first time if there was going to be room for both of you when they came at you! Sounds like you are having a wonderful time. Enjoy!

admin

juni 10th, 2014

Thanks Neila it was amazing!

Leave a Reply