Dagboek 29 en 30 mei van Kenora via Winnipeg naar Swift Current 1200 km

Heerlijk gegeten bij een lokaal restaurantje. Ook hier zijn de mensen weer zo vriendelijk en ook op deze camping super aardig en behulpzaam. Vandaag maar 300 km naar Winnipeg en eerst nog wat inkopen doen bij Sobey. De beste supermarkt van Canada maar tegelijkertijd ook ontzettend duur. Ik begin steeds beter te begrijpen waarom mensen hier al snel kiezen voor een ongezond hapje buiten de deur, want de prijzen in de supermarkt zijn zo hoog. Een simpel pistoletje kost hier gewoon 90 cent en een onsje beleg 5 dollar. Dan kun je beter naar Subway gaan en wordt het ook nog voor je klaar gemaakt. Zodoende is de gemiddelde mens hier ook wel ontzettend dik, net zoals in Amerika of voor mijn gevoel nog erger. Maar goed, wij hebben de koelkast weer vol met heerlijke dingen want ze hebben werkelijk alles hier en super vers. Bij de KOA Camping staat het pakketje van Suzo al op ons te wachten en daar zijn we heel blij mee. Plastic zak met elastiek van de tank af en nieuwe dop dr op. Met aanwijzingen van John moet Patrick wat kabeltje prik prak doen en doet plotseling onze sonos het weer. Tada, we hebben muziek. Dat is weer een stapje vooruit. Het is hier 30 graden en de halve camping is buiten gebruik omdat die onder water staat. De pompen staan constant aan maar er is bijna geen beginnen aan, zo nat is het hier overal. Daardoor voelt het met 30 graden enorm warm en benauwd. We blijven daarom maar lekker hier in de schaduw en wachten met naar Winnipeg gaan tot we gaan eten. Ik heb weer iets gevonden op tripadvisor wat veelbelovend klinkt. Het is ook werkelijk fantastisch. Prachtig mooi oud pand aan de rivier wat vroeger als ‘woonhuis’ in gebruik was. Hier hangt zo’n zelfde sfeertje als bij Kitima in Houtbay. Oud maar toch trendy. Het eten is helemaal geweldig en het komt bij ons in de top 5 beste restaurant ooit. 529 Wellington heet het, voor wie ooit in Winnipeg komt. Ons oorspronkelijk plan was om van Winnipeg Noordwest te gaan richting Edmonton maar als we op de kaart kijken is het maar 400 km omrijden en kunnen we toch Calgary maar vooral Banff en Jasper en z’n parken meepakken. Dit schijnt toch wel het mooiste stukje van het zuidwesten van Canada te zijn. Dan maar 2 dagen flink gas geven. Inmiddels zijn we Ontario voorbij en ook Manitoba rijden we vandaag door en nu in Saskatchewan. Hier mag je 110 km per uur rijden en daar is onze MAN ook op afgesteld inmiddels ( thuis begrensd tot 89 ) Dat schiet tenminste op. De weg is rustig en het is hier zo vlak als thuis. Zo ver als je kunt kijken zie je akkerland en grasland. Gigantisch groot en uitgestrekt. De natuur loopt hier nog steeds ver achter en het is overal zeiknat. De landerijen liggen er nog winters bij en alleen op de hoger gelegen delen zie je hier en daar giga landbouwmachines bezig. John Deere doet hier goede zaken! De spoorlijn volgt Highway nr. 1 ook al die tijd en we zien regelmatig van die enorme lange treinen zeker van 1,5 km lang. Er staan dubbele ladingen containers op dus dat is een serieus gewicht wat daar rijdt. Mooi gezicht om in dat lege landschap die rook aan te zien komen maar lastig op foto vast te leggen. De MAN bromt lekker door en het lijkt wel of die het nu pas naar z’n zin gaat krijgen nu die eindelijk na zo lang stil staan eens lekker kilometers kan maken. Het rijden gaat bij mij ook steeds beter en ik vind het ook erg leuk. Oefening baart kunst gaat hier ook weer op.! We rijden tot 7 uur en vinden dan weer een mooi plaatsje vlak langs de weg. Morgen nog maar 500 km tot Calgary.

Klik hier voor de kaartweergaveKlik hier om terug te gaan

2 Comments

door van der wal

juni 1st, 2014

hoi elly en patrick, het is weer een prachtige reis die jullie aan het maken zijn, fijn dat we hem op deze manier mee kunnen maken, veel plezier nog en geniet, ik ben vooral benieuwd naar de beren

Pa en ma

juni 4th, 2014

Eindelijk de kans om jullie verhaal te lezen,het weer meereizen ,en daar genieten wij van.

Goede reis verder xx

Leave a Reply