Dagboek 15 en 16 mei van Halifax via Edmunston naar Quebec 1000 km

Lekker weer zo’n eerste nachtje in ons ‘eigen’ bed. We zijn natuurlijk al vroeg wakker en zitten om 7 uur al achter het stuur. Het gaat vandaag richting Québec maar met ruim 1000 km is dat natuurlijk wel te ver. De klok van de MAN staat op net geen 25.000 km. Die is dus klaar voor z’n grote reis 😉 Behalve de geweldige goede kwaliteit weg doet dit landschap ons wel erg aan Rusland denken. Berkenbomen, berkenbomen en nog eens berkenbomen. Waarom wilden wij thuis een nieuw stukje tuin met berkenbomen?? Ook ik moet vandaag achter het stuur en in het begin vind ik het even griezelig maar een kleuter kan hier nog met een vrachtwagen rijden. De weg is zo groot en zo leeg, echt geen probleem. Het weer werkt ook mee. Er wordt regen verwacht maar het is prima. Half bewolkt en een graad of 18. Bij Edmunston vinden we het toch echt genoeg voor vandaag en we gaan op zoek naar een camping. De eerste 2 zijn nog gesloten en de 3e eigenlijk ook maar we mogen toch binnen. Bij Camping Panoramic ’86. Wederom worden we hier ontzettend vriendelijk ontvangen. Prima plekje om in het zonnetje wat te drinken en daarna weer te beginnen met alles opnieuw te organiseren. De gastanks zijn weliswaar gevuld maar de kookplaat doet nog niks. Volgens Patrick is de drukregelaar kapot want de vlotter werkt niet ( of zoiets ) Blijkbaar hebben meer mensen hier last mee na de oversteek. Luiken worden opgeborgen en alles krijgt een nieuw plekje, maar helaas geen gas. Dan maar op aanraden van de camping naar Chez Chantalle. Super lekker eten en Chantalle staat er op dat we niet met de taxi terug gaan maar dat zij ons terug brengt met haar cabrio Ford Mustang Shelby naar de camping. Heb ik al gezegd hoe vriendelijk de mensen hier zijn??
Jammer genoeg hebben we behalve het gas ook nog steeds problemen met onze router. 3G kaartje hebben we maar nog steeds geen verbinding met ons losttracks netwerk en daardoor ook geen radio, tv, films en tv series. Dan maar bijtijds gaan slapen en de volgende dag weer vroeg op. De beheerder van de camping regelt een mannetje die naar het gas komt kijken maar ook dat lukt helaas niet. En zo’n drukregelaar is hier net weer anders als in Europa.Gelukkig hebben Marcel en Harry inmiddels nieuwe onderdelen besteld en verstuurd naar Chicago waar wij dit komende week kunnen ophalen. Super geregeld mannen! Dan gaan we rijden richting Québec wat vandaag nog 300 km is. Er is een hele sterke wind en dat rijdt best wel lastig. Zeker als er van die giga vrachtwagens je in komen halen. Het landschap wordt hier wel wat mooier, zeker als we in de buurt van het water komen. We gaan vandaag naar een KOA camping. Heel goed aangeschreven in de VS en inmiddels ook in Canada. Het is hier zo ruim dat ik niet eens hoef uit te stappen en Patrick zo naar ons plekje voor vannacht rijdt. Daarna de stad in. Mooi oud stadje met heel relaxed sfeertje en lekker eten. ( geen gas heeft ook z’n voordelen ) Ondanks dat Frans hier de voertaal is kun je hier ook prima terecht met Engels en zijn de mensen wederom ontzettend vriendelijk. We treffen het echt, het is tot laat in de avond droog en 25 graden!

Klik hier voor de kaartweergaveKlik hier om terug te gaan

3 Comments

Lenie v Peperstraten

mei 17th, 2014

Goedemorgen Elly en Patrick ten eerste wil ik jullie Succes wensen met weer een nieuwe uitdaging en natuurlijk heel veel plezier, komende weken zal ik niet veel lezen omdat wij op vakantie gaan , maar als ik dan thuis kom heb ik wat in te halen hahaha .Heel veel succes en genieten maar en natuurlijk je verslag want dat is verslavend ,Groetjes uit Oude Tonge en goede reis

Michel Roy

mei 18th, 2014

Bienvenue au Canada… Welcome to Canada
Je suis aussi sur le camping KOA Rive-Sud
I’m also on the same KOA as you are in Montreal
Green Newmar DutchStar with green Jeep
We have been travelling fulltime since 2009 and have visited Canada, Alaska, USA and Mexico
Si vous aimeriez discuter cela nous ferait plaisir
If you would like to discuss about your coming travels we are always available to exchange ideas and views

admin

mei 25th, 2014

Thanks so much Michel!

Leave a Reply