Dagboek 13 en 14 mei

We hebben een heel lekker vluchtje naar Halifax via Londen en zijn best wel een beetje nerveus. Het doet een beetje denken aan de laatste dag voor onze reis naar Singapore. Hebben we alles, zijn we echt goed voorbereid? En vooral, komt de MAN heel aan?? We nemen een taxi naar het Prince George hotel en dat ziet er prima uit. Onderweg nog een lekke band met de taxi maar de beste man wil ons absoluut eerst in het hotel afleveren en dan pas z’n band wisselen. Arme ziel, heel z’n band echt kapot natuurlijk bij aankomst. We gaan even het stadje in en dit heeft een heel leuk sfeertje. Mensen zijn ontzettend vriendelijk. Ondanks dat alles er hier geweldig netjes uit ziet zijn er wel opvallend veel bedelaars op straat. We gaan op zoek naar een kaartje voor ons internet aan boord maar dat is nog makkelijker gezegd dan gedaan. Voor vandaag lukt het niet en de winkels sluiten hier ook al vroeg. We gaan heerlijk eten bij McKelvie’s. Een super visrestaurant waar we natuurlijk de lokale kreeft en oesters moeten proberen. Wow, wat lekker zeg. Vanwege het tijdsverschil houden we het niet echt lang vol en zijn al weer bijtijds in het hotel.
De volgende morgen zijn we natuurlijk super vroeg wakker en we kunnen op het gemakje ontbijten. Klokslag half 9 staan we voor de deur bij het kantoor wat de afhandeling doet. Ook hier weer super vriendelijk en binnen een kwartier staan we met papieren buiten. Nu 3 straten verder naar het douanekantoor en om half 10 hebben we alle papieren al! Snel weer op pad voor het internetkaartje maar dat lukt weer niet. Dan maar eerst naar de haven want om 12 uur gaat daar de boel dicht. We zien de MAN al uit de verte staan en dan ben je toch wel blij hoor! Inspectie binnen en buiten en helemaal niks aan de hand. Hij is zelfs niet vuil! Hij start ook meteen maar er is wel een melding van laadproblemen met de accu’s. Naast ons staat een Duitser die ook net z’n camper opgehaald heeft en we maken een praatje met hem terwijl de motor nog draait. Patrick meet intussen de spanning en dat blijkt goed te zijn. Nog een keer stilzetten en starten en de melding is weg. Nou ja, misschien toch van de reis een beetje storing in elektronica? Dan op pad voor boodschappen. Wat we hier helemaal niet hadden verwacht is dat zo veel mensen kijken en foto’s maken van de MAN. We dachten dat ze hier wel wat gewend waren. Maar wel op een hele leuke manier. Mensen roepen je na : Hey man, what a great machine en dat soort dingen. Wel heerlijk dat alles zo groot is, je kunt gewoon parkeren op het terrein van de supermarkt. Dan op zoek naar diesel. Dat was pas bij de 4e pomp leverbaar. Gelukkig konden ze ook daar onze gastanks vullen dus we kunnen ook weer koken. Nu op Shubie campground. Ze gaan eigenlijk pas vrijdag open maar we mogen al binnen. Nu alles testen en luiken verwijderen enz. en dan kan de pret beginnen. Het was weer even spannend maar we vinden het nu al weer geweldig om met de MAN op pad te zijn.

Klik hier voor de kaartweergaveKlik hier om terug te gaan

2 Comments

Esther

mei 15th, 2014

De kop is eraf! En met zo’n kreeft kan de reis alleen maar goed gaan. Heel goede reis!

Eri

mei 16th, 2014

Lieve Elly en Patrick,

Heerlijk dat de MAN in topconditie is aangekomen, opluchting natuurlijk! Geniet van jullie ‘huis’, elkaar en de reis.
We gaan het allemaal via de site volgen. Site ziet er ook goed uit! Werkt snel en heel duidelijk allemaal.

Veel liefs,

Jim en Eri

Leave a Reply