Dagboek 30 december van Hat Yai naar Cameron Highlands

Wekker al weer op 6 uur vandaag. De grens met Maleisië wacht vandaag en we weten niet hoeveel tijd dit neemt. De afspraak is dat we na de grens allemaal ons carnet inleveren bij Jan Willem. Hij gaat dan vandaag in 1 streep door naar de grens met Singapore om alle voorbereidingen te treffen voor de grenspassage morgen. We weten vanaf dag 1 dat dit de meest lastige en onvoorspelbare grensovergang zal worden. Tot onze grote verbazing zijn we in no time de grens over en worden ons carnet ingestempeld zonder dat we er zelf bij zijn of wat dan ook. Wel heeft er iemand uit onze groep wat problemen om Thailand uit te komen omdat hij geen stempel bij het binnen komen heeft gekregen. Erg belangrijk toch om dit soort dingen te letten. Zodoende staan we om half 9 in Maleisië ( weer een nieuw land voor ons allebei ) en hebben we maar zo’n 300 km te gaan tot Cameron Highlands. Onno heeft natuurlijk weer een alternatieve route en die nemen we ook. Wat is het hier mooi!! Palmbomen groeien hier werkelijk als onkruid, zo mooi. Alles ziet er hier strak uit, geweldige wegen en de buxusbollen zijn strakker geschoren als waar dan ook. Huizen zien er ook super uit, iedereen heeft hier een airco aan de muur hangen. De rijstvelden zijn hier inmiddels wel prachtig groen, deze kleur groen is bijna niet echt en hier is de natuur ver voor op bv Vietnam. Het is vandaag dan ook 32 graden. 61 graden verschil met onze koudste dag deze reis in Mongolië. Bizar gewoon. Het is wel zwaar bewolkt en daardoor moeilijk foto’s te maken van hoe mooi de kleuren hier zijn. Heerlijk de tijd om te eten met z’n zessen en wederom lukt het ons om super te eten. En dat met 6 man voor 7 euro omgerekend inclusief 3 liter cola. Hoe is het mogelijk? Maar vooral hoe is het mogelijk dat het de organisatie bijna nergens lukt om ’s avonds fatsoenlijk eten op tafel te zetten?? Dan de laatste 80 km gaan we richting Cameron Highlands waar de theeplantages zijn. In het roadbook ziet het er veelbelovend uit. De waarheid is helaas anders. Wat er aan thee staat is bedekt met een laag plastic. Het lijkt wel of je bij Benidorm de bergen in rijdt, zo lelijk. Verder zijn er aarbeienfarms en vlinderfarms maar het ziet er allemaal niet aantrekkelijk uit. Ook de hotels die we tegen komen beloven niet veel goeds. Gelukkig is ons hotel wel redelijk. Als we dit geweten hadden we niet deze omweg van bijna 2 uur genomen maar waren we rechtdoor naar Kuala Lumpur gereden. Morgen is namelijk nog een lange etappe en de GRENS met Singapore. Verder hebben we een heerlijke dag gehad en zijn heel blij met deze voorlaatste prachtige etappe! Later meer foto’s, slecht internet 🙁

Leave a Reply