Dagboek 29 december van Chumphon naar Hat Yai 540 km

Onno heeft vandaag weer een route in z’n navigatie staan die ons naar wat binnendoor weggetjes moet sturen. We willen allemaal niet die ‘ A16 ‘ nemen vandaag en nog iets proberen te zien van het platteland. Met 4 auto’s gaan we op pad om half 8 en dit is inderdaad een leuke route. Prachtig groen overal en ook nog steeds een prima weg. Thailand is echt zo veel rijker dan bijvoorbeeld Laos, dat kun je aan alles zien. Prima wegen, volop grote supermarkten en winkelcentra en in vergelijking met de laatste keer dat wij in Thailand waren zo’n 6 jaar geleden is het aantal auto’s enorm toegenomen en ook echt mooie auto’s. We zien dan 2 aapjes vastgebonden op een vrachtwagentje zitten. Tja, dat soort dingen gebeurt hier helaas dan nog wel. Halverwege de dag besluiten Onno en Ingrid met Luuk en Thom richting de bergen te gaan en wij gaan met Alphons en Esther naar de zee. Ook een hele leuke weg en we lunchen weer bij een tentje direct aan zee, zo lokaal, dat het weer met handen en voeten bestellen is. Esther loopt langs een paar tafels en alles wat er lekker uit ziet bestelt ze. Ging prima! Heerlijk vandaag niet haasten, maar 540 km vandaag. Om 5 uur zijn we zelfs al bij het hotel. Gelukkig nu wel warm water en iedereen is al weer wat blijer. Het is ook een lange reis voor iedereen en je kunt merken dat de vermoeidheid bij iedereen een kort lontje tot gevolg heeft. Maar…wij zijn nog 1100 km van onze eindbestemming. We zijn hier inmiddels in het gedeelte van Thailand gekomen waar veel moslims zitten en we zien voor het eerst deze reis weer veel hoofddoeken. Morgen de grens met Maleisie, daar zal dat zeker niet minder zijn. Jan Jaap en Willem Jan van de Z3 zijn nog niet hier. Jan Jaap is zijn paspoort verloren 2 dagen geleden en heeft iemand in Nederland met z’n 2e paspoort op het vliegtuig gezet. Hij sluit als alles volgens plan gaat morgenavond weer bij ons aan en Willem Jan moet vandaag 2 etappes in 1 dag doen. De ambassade gaat morgen pas weer open in Bangkok dus dan zou hij het niet halen. Deze mannen hebben zoveel moeten doorstaan met hun auto dat iedereen ook heel erg hoopt dat het lukt en hij overmorgen toch in Singapore finisht. De van Dobbens zijn ook al in Singapore. Vanwege het hoogseizoen was er geen huurauto meer te krijgen in Thailand dus zij zijn gaan vliegen vanaf Laos.

Leave a Reply