Dagboek 28 december van Pattaya naar Chumphon 630 km

Om 8 uur zitten we weer in de auto, uitgezwaaid door de vriendelijke portier die het reuze spannend vindt wat wij doen. De toy heeft hier 3 dagen recht voor de ingang van de Hilton mogen staan, ideaal. Pattaya uit is geen probleem, het duurt nog uren voor dat deze stad op gang komt. Tot Bangkok gaat goed maar daarna is het zo vreselijk druk. Geen idee wat er aan de hand is, lijkt wel zwarte zaterdag in Frankrijk. Rondom Bangkok verwacht je natuurlijk wel veel verkeer maar het blijft maar duren. We lunchen wel in een heel leuk zaakje waar ze hot pot hebben. Fondue met bouillon en dan lekker veel groente en vis er in, heerlijk. Doet denken aan goede tijden in Hongkong. Verder is het een super saaie weg. We hadden ons best veel voorgesteld van het rijden door Thailand omdat we vaak in Phuket zijn geweest en daar de natuur in onze herinnering heel mooi was. We rijden wel de weg langs de kust maar het is te ver om de zee te zien. En we hebben geen tijd om er dicht naar toe te rijden. Na 9 uur sturen hebben we pas 417 gedaan, dus dat zegt wel wat. En alles is 4 baans dus daar ligt het niet aan. Om 7 uur zijn we dan in het hotel en zien we de anderen weer na 3 dagen. Er is blijkbaar nogal wat gebeurd. Iedereen baalde van de etappe naar Savannakhet en de hotels die ze hebben gehad waren helemaal knudde, zelfs 2 dagen geen warm water en wederom slecht eten. Er is zelfs ruzie gekomen tussen een aantal mensen met veel verwensingen over en weer. Waren wij even lekker op tijd er tussen uit!

Leave a Reply