Dagboek 25 december van Vientiane naar Pattaya 700 km

6 uur gaat de wekker op 1e kerstdag om naar Pattaya te rijden. Wij zijn niet van die kerstvierders dus wij vinden het prima om vandaag te rijden. Het is 15 km naar de friendshipbridge die ons naar Thailand zal brengen. Grensprocedure stelt niet veel voor. Betalen, formuliertje stempelen en binnen een uur staan we aan de ander kant. Heel gek, maar we vinden het allebei heerlijk om weer alleen onderweg te zijn. Misschien omdat we tijdens de Afrika reis zoveel vrijheid gewend waren is het nu wel eens lastig dat je je aan veel regels moet houden en dan zeker de laatste 17 dagen met een gids er voor. De weg is prima hier maar ook niet echt veel te zien. Het is vandaag gewoon kilometers maken en proberen in Pattaya aan te komen. Wel komen we onderweg nog een aantal fietsers tegen, een Nederlander en verderop een Amerikaan. Er worden blijkbaar tochten georganiseerd tussen Laos en Thailand. Planning is pas morgen maar het gaat zo vlot dat we de Hilton al bellen of we een nacht eerder kunnen komen. En dat kan gelukkig. Om 5 uur rijden we Pattaya binnen maar het duurt nog een uur voordat we bij het hotel zijn. Wat een chaos hier in het verkeer al weer. Ik ben hier zo’n 25 jaar geleden eens geweest, Patrick nog nooit. Ik herken helemaal niks van deze stad, wat is dat groot en vooral vol geworden. Rik is ook net aangekomen uit Nederland en we eten eerlijk bij een Japanner. We houden het tot 11 uur vol maar dan gaat het lichtje toch uit, even 2 dagen helemaal geen auto rijden, we verheugen ons enorm!

Leave a Reply