Dagboek 24 december van Luang Prabang naar Vientiane

Prima hotelletje hier, lekker gegeten en geslapen. We zijn weer klaar voor een nieuwe dag. Volgens het roadbook gaan we eerst een tempel bezoek maar daar hebben wij niet veel zin in. Zeker gezien we verwachten over de afstand van vandaag weer minimaal 10 uur te doen. Met 3 auto’s besluiten we om zelf te rijden richting Vientiane vandaag en later blijkt dat meer mensen dat hebben besloten. De gids is hier gelukkig ook nogal soepel, sterker nog, we vragen ons zelfs af of we wel verplicht zijn te rijden met een gids en dat ze de organisatie gewoon lekker geld uit de zak hebben geklopt. Maakt niet uit, wij zijn al lang blij dat we vandaag niet in die lange slinger rijden. Weer een prachtige rit door de bergen en veel dorpjes. Vergelijkbaar met gisteren dus erg leuk. Rond 2 uur zijn we een beetje de bergen uit en zijn we van 1200 meter naar 200 meter gegaan en dat merk je aan de temperatuur. Het is 26 graden! Bij een lokaal tentje eten we met z’n zessen gewoon onder zo’n golfplatendakje De tafels plakken, de koelkast moet nodig gesopt worden en ook de borden wassen we eerst maar even met onze glorix doekjes 😉 Denk dat de smaakpolitie hier geen groen licht zou geven. Maar…prima eten. Vandaag dus Vientiane waar de groep morgen de rustdag heeft. Wij hebben besloten om morgen Thailand in te rijden en naar Pattaya te gaan. Rik is daar en hij is de 26e jarig en dat lijkt ons erg leuk om daar even langs te gaan. De groep doet dan nog een omweg in Laos naar een fabriek van 1 van de challengers en dat geeft ons precies een extra dag in Pattaya. De 28e sluitend we dan weer bij de groep aan ten zuiden van Bangkok. Rest ons iedereen hele fijne kerstdagen te wensen.

Leave a Reply