Dagboek 23 december

Zelfs in de slaapzak is het nog koud vannacht. We zitten hier op zo’n 1100 meter en het is 4 graden als we bij de auto komen om half 7 en buiten voelt het zelfs bijna warmer als in ons onderkomen. Zowaar wel lekker brood ( de Fransen hebben de broodcultuur gelukkig in Vietnam en Laos achtergelaten ) Vandaag staan er 380 kilometer op het programma maar de verwachting is dat we een gemiddelde vaan 35 km per uur zullen halen. Het is heel mistig als we vertrekken maar het is wel een prachtig gezicht als je dit ziet hangen in die valleien. Het is inderdaad alles bochten vandaag dus het vlot niet echt. Wel prachtig groen net zoals in Vietnam maar er wordt hier minder verbouwd. Hutjes zien er wat armoediger uit en mensen doen niet veel meer dan voor hun hutje hangen. In Vietnam waren ze veel meer bezig. Langs de weg staan overal kleine stalletjes waar aan touwtjes duiven, allerlei kleine vogeltjes en zelfs ratten hangen voor de verkoop. Nou, eet smakelijk! We komen weer veel kinderen tegen en die zijn allemaal in uniform en onderweg naar school. Ook ontelbaar veel dieren vandaag en gisteren. Kippen, eenden, ganzen, koeien, geiten, honden, katten en en zelfs heel veel hangbuikzwijntjes lopen te pas en te onpas de straat op. De weg is op de meeste plaatsen wel goed. Eind van de ochtend wordt het zonnig en loopt ook de temperatuur op naar een graad of 18. Vooral de Z3 heeft veel bekijks en Jan Jaap en Willem Jan zwaaien in hun open auto alsof ze net de verkiezingen hebben gewonnen. Lunchen in een plaatselijk tentje en dit smaakt net zoals gisteravond naar niks. Dan na 20 minuten weer snel door want er wachten ons nog 200 km om 3 uur. We beginnen de extreem lange dagen in de auto ondanks dat het allemaal prachtig is nu toch echt een beetje zat te worden en Patrick z’n nek zal serieus lang nodig hebben om van deze reis te herstellen. We komen na nog een diepe gaten en kuilen teerweg om 8 uur aan in ons hotel en zo hebben we weer de 12 uur vol gemaakt. De gids wil ons nog in een busje stoppen om ergens 8 kilometer verderop te gaan eten maar wij ( en later ook de hele groep ) kiezen er voor om lekker in het restaurant van dit santi resort te eten.

Leave a Reply