Dagboek 21 december van grens China/Vietnam naar Hanoi 180 km

Natuurlijk waren we liever wakker geworden op die boot in Halong Bay maar om half 8 word ik wel al in dit Chinese hotel bij het ontbijt toegezongen door de challengers voor mijn verjaardag, erg leuk. We zijn klokslag 9 uur bij de grens en doorlopen alle formaliteiten. We wachten bij de auto’s en drinken lekker koffie als we om half 12 groen licht krijgen om Vietnam in te rijden. Weer een nieuw land voor ons allebei! Het is te laat om alsnog langs Halong Bay te rijden en unaniem wordt besloten om meteen de 18o km naar Hanoi te rijden vandaag. Alles is meteen anders hier, heel gek. Alles is groener, er zijn zelfs al bananenbomen, veel minder rotzooi op straat en het lijkt hier pas echt zuid oost Azië te worden. Doet ons erg aan Thailand denken. Behalve dan die mooie hoedjes waardoor je het perfecte ‘ Conimex ‘ plaatje krijgt. Ook hier weer zijn de mensen heel vriendelijk en wordt ons konvooi bekeken of dat we van een andere planeet komen. Geweldig. In China zagen we al veel brommertjes maar Hanoi is nog voller. Ze zitten vaak met 4 man op zo’n ding en dan nog de nodige dozen en/of zakken achterop. Iedereen is in een uitgelaten stemming. Komt het door het weer ( 20 graden en zonnetje, echt waar ) of het nieuwe land, of misschien omdat het einde van deze tocht nu toch wel in zicht komt? Het is nu nog maar 10 dagen. Om 3 uur zijn we in Hanoi maar dan gaan we weer een uur terug in de tijd dus dan lekker lunchen op een terrasje met heerlijk Vietnamees eten, wat een feest.

Leave a Reply