Van Beijing naar Zhengzhou 700 km

6.15 zouden we vertrekken en wij zitten dan ook in de auto maar het is bijna 7 uur voor iedereen startklaar is. Echt een ramp om 36 man op een bepaalde tijd ergens te krijgen. Martin zwaait ons nog uit en ook hij vertrekt nu naar de luchthaven. Bedankt voor je leuke gezelschap Mart! En volgende keer moet Jose ook mee  We rijden de stad uit langs het plein van de hemelse vrede en ook nu zie je weer hoe ontzettend veel politie er hier is. Het verkeer valt best mee, maar het is natuurlijk wel zaterdag en nog relatief vroeg. Er komt geen eind aan die stad, zo immens groot. Als de zon dan opkomt zie je pas wat een smog er hier hangt. Je verwacht dat dit een uur buiten Beijing wel minder wordt maar dat is echt niet zo. We zijn al 300 km ten zuiden van Beijing als nog steeds die chemische lucht de auto in komt. Je zal hier wonen zeg, dan krijg je het zeker aan je longen. Ook hier weer zo’n perfecte snelweg en een mooi spoor er naast. Onvoorstelbaar die infrastructuur hier. Er wordt overal volop gebouwd; wegen, huizen, giga fabrieken, niet normaal. Hoe ziet het er hier over 10 jaar uit vraag je je af en hoe is de lucht en alles dan wel vervuild? We moeten een paar keer van de snelweg af omdat ze hier ook aan de weg aan het werk zijn. We besluiten dan met z’n allen in een dorpje iets te eten. We gaan een restaurant binnen en het ziet er echt niet uit. Te smerig voor woorden maar wel plaatjes aan de muur zodat we kunnen aanwijzen wat we willen. Allemaal kamers met grote ronde tafels en het smaakt juist heel goed! Het toilet is het meest smerige wat we deze reis hebben gezien. Alle chinezen in de zaak willen met ons op de foto. Zo vaak zien ze hier blijkbaar geen Europeanen. Wel heel erg leuk allemaal en nu hebben we tenminste wel het idee dat we echt in China zijn! Vandaag zijn ook Arnold en Patricia van de Raptor weer bij de groep. Zij hebben hier een auto gehuurd en gaan nu weer mee richting Singapore. Om half 5 komen we bij een splitsing waar we kunnen kiezen; 200 km naar het hotel of 100 km extra rijden en dan door een spectaculaire tunnel rijden en wat tevens een weg is die bekend staat als 1 van de 5 gevaarlijkste wegen van de wereld. Nou de meesten hebben hier wel zin in. Ik niet, maar ik ben helaas in de minderheid. Het lijkt mij dat we die tunnel enzo dan pas tegen komen in het donker. We zijn denk ik met 10 auto’s. Het blijkt inderdaad ook nog eens een heel stuk binnendoor te zijn en we komen dus nooit bij die tunnel. Veel te donker inmiddels maar ook te ver weg nu om terug te keren. Dat wordt dus 150 km over slecht asfalt, dorpjes, noem maar op. Alle auto’s rijden hier met verlchting maar brommers, fietsen, enz. heeft standaard niks. Je schrikt dus af en toe echt kapot als er opeens weer een bakfiets voor je bumper verschijnt. Op de snelweg houdt iedereen zich redelijk aan de regels alhoewel er volop links en rechts en ook over de vluchtstrook wordt ingehaald. Maar hier in de dorpjes doet iedereen maar waar hij zin in heeft. En zo wordt vandaag de langste dag in de auto tot nu toe. 15 uur na vertrek, om kwart voor 10, komen we in ons hotel aan. Internet niet al te best, dus alleen tekst vandaag. Ook gisteren kreeg ik geen foto’s gepost. Die komen hopelijk morgen, als we een beetje bijtijds aankomen.

Leave a Reply