Dagboek 13 december Rustdag Beijing

We gaan niet met de groep mee eten. Even een avondje samen eten. Eerst geld tappen en dan komen we heel toevallig langs Patrick z’n favoriete restaurant, Morton’s steakhouse, waar Patrick in Chicago ook altijd kwam. Morgen Nobu dus vandaag is Patrick z’n dag. Ze hebben ook heerlijke vis en we hebben een heerlijke avond. Vandaag staat het door Desiree geregelde busje met gids op ons te wachten om 8 uur. We hebben maar 1 dag Beijing en die moeten we wel volop benutten. Behalve dat het weer steenkoud is hebben we een prachtige dag hier. Wat een indrukwekkende stad, 1 dag is veel te kort natuurlijk. Het plein van de hemelse vrede, verboden stad, zomerpaleis en Tempel of Heaven. En dan als echte toeristen nog in een Riksja door de oude stad en bij mensen thuis kijken. Allemaal bijzonder mooi om te zien. Onvoorstelbaar hoeveel camera’s en politie er hier is. Zelfs op het plein staan een aantal brandblussers. De foto’s spreken voor zich denk ik. Tegen half 6 pas terug want het verkeer is natuurlijk drama op vrijdag. Dan snel douchen en de taxi weer in. Op naar Nobu. Zo langzamerhand hebben we er toch al flink wat uitgeprobeerd en ook deze is weer erg goed. Als we in het hotel komen horen we dat Luuk, onze fotograaf is gevallen en dan hij z’n elleboog heeft gebroken . Hij ligt in het ziekenhuis en wordt morgen geopereerd . Zo ontzettend sneu voor hem. En voor ons ook, onze geweldige fotograaf weg. Sinds gisteren is er wel bij Hetty een nieuwe bijrijder gekomen en deze Piet is ook fotograaf. Dan snel naar bed, morgen om 5 .15 de wekker. Wordt steeds gekker hier!

Klik hier voor de kaartweergaveKlik hier om terug te gaan

Leave a Reply