Van Datong naar Beijing 450 km

Gisteravond tijdens de 3 afgelopen dagen plaatsten op de website heb ik plotseling geen internet meer en ben ik alle inhoud van deze reis kwijt. Grote paniek natuurlijk bij mij, want er is inmiddels toch wel wat tijd in gaan zitten. Gebeld met John en hij verhelpt gelukkig wederom mijn probleem en hoef ik niet helemaal vanaf Staverden opnieuw te beginnen. Nogmaals bedankt John, you made my day! ( www.i-njoy.eu )Datong is voor Chinese begrippen een kleine stad, 1,5 miljoen inwoners. Maar er is wel veel industrie hier want het raam doen we halverwege de nacht toch maar dicht. De chemische lucht is hier niet te harden. Vandaag weer alles over die super snelweg. We willen vandaag de muur bekijken en kunnen ons dus niet veroorloven om binnendoor te rijden. Net voor 1 uur zijn we bij de muur en krijgen we een half uur om te lunchen en daarna 3 kwartier voor de muur. Echt Chinees tempo dus. Nu snap ik hoe die Chinezen in 4 dagen heel Europa doen. Jammer dat het nog steeds zo hard waait en dus gemeen koud is. Wel heel speciaal om nu eens hier in Beijing te zijn. Voor ons allebei nieuw. Vaak van plan geweest om te combineren met een reis naar Hongkong maar nooit van gekomen. Vandaag is wel al een mijlpaal; Amsterdam – Beijing is een feit en dat voelt toch al wel bijzonder. We zijn nu op het meest Oostelijke punt van onze reis, verder kun je niet vanuit Nederland over land. Van hier gaat het alleen maar zuid. Vlak voor de muur is weer zo’n punt waar de vergunningen gecontroleerd worden. Tot ons vertrek uit Nederland is het nog steeds niet duidelijk of we dit gedeelte in mogen, maar blijkbaar is dit nu toch goedgekeurd. En zo rijden we deze megastad in. We krijgen al regelmatig de vraag hoe het ons bevalt om in een groep te reizen, want dit zijn we natuurlijk met de Toy helemaal niet gewend. Zoals we zelf al verwacht hadden klikt het met sommige mensen heel goed en met anderen helemaal niet. En dat is dan natuurlijk ook wederzijds. Sommigen vinden ons maar vreemd met al ons apparatuur aan boord. Zeker over de koffiezetter en tosti ijzer worden regelmatig opmerkingen gemaakt. Behalve door de mensen waar wij het goed mee kunnen vinden, want die profiteren natuurlijk regelmatig mee en vinden het super! Verder gaat het naar onze zin soms allemaal wel erg snel en heb je bijna niet de tijd om ergens iets te bekijken of foto’s te maken. Maar het heeft natuurlijk ook voordelen. Veel gezelligheid en natuurlijk met deze kou zou het niet verantwoord zijn om alleen zo’n reis te maken. Vandaag komen Desiree en Joelle aan en zit de reis voor Martin er al weer op. Veel te snel gegaan, we gaan Martin missen! Vanaf morgen zal ik gaan posten in deel 2 van de reis Amsterdam – Singapore om problemen zoals gisteren te voorkomen. Morgen Beijing in, zijn heel benieuwd!

Leave a Reply