Van Novgorod naar Kazan 400 km

Klik hier voor de kaartweergaveKlik hier om terug te gaan

Maar 400 km voor vandaag op het programma en we vertrekken daarom pas weer om half 9. Het is vandaag licht bewolkt en daardoor al wel licht nu. Er staat wel een ijskoude wind en daardoor voelt het veel kouder dan -1. We volgen weer de prima asfaltweg recht naar het oosten. Toen Jan Willem hier in 2007 was was deze weg nog bij lange na niet zo goed, maar nu schieten we echt goed op. We stoppen weer bij een lokaal café en het ziet er weer dramatisch uit en zo smaakt de koffie ook. Maar ja, lol hebben we wel. Zoals we in Moskou nog 30 % van de auto’s hadden als dikke Mercedes, Porsche enz. is het nu zeker 30% Lada’s in allerlei uitvoeringen wat we onderweg zien. En vooral heel veel vrachtwagens vandaag. De Kamaz fabriek moet hier ergens in de buurt zitten want we komen constant splinternieuwe van deze vrachtwagens tegen richting Moskou. Hier worden bijna 100.000 vrachtwagens per jaar gemaakt en Kamaz heeft meer dan 50.000 werknemers. Niet zo vreemd dat we er hier flink wat zien dan.Ja, sinds we zelf vrachtwagen rijden valt ook hier ons oog op. Naarmate we dichter bij Kazan komen wordt de omgeving iets minder triest. De huizen worden mooier en de natuur ook. Berkenbomen, zo ontzettend veel, echt heel mooi, zeker nu vandaag de zon er op schijnt. Er ligt nog nergens een kruimel sneeuw, het is de hele dag rond het vriespunt en het is tot zo ver een stuk makkelijker als dat we allemaal verwacht hadden. Maar…kan nog komen natuurlijk. We zijn om half 4 al in Kazan en besluiten lekker te gaan wandelen. Dat is 2 vliegen in 1 klap, lekker buiten en even bewegen. Want van al dat zitten in die auto word je zo stijf als een deur. Mooi stadje, erg leuk om te zien. Mensen zijn goed gekleed en alles ziet er verzorgd uit.

Leave a Reply