Van Olsztyn naar Riga 600 km

Gelukkig kunnen Alphons en Esther hun Defender dezelfde dag nog laten repareren in Berlijn en rijden ze ’s avonds laat nog door naar Olsztyn. De groep is weer compleet. Aangezien het hier zo vroeg donker is en we weer een lange rit voor de boeg hebben besluiten we toch iets eerder weg te gaan. We zitten dus om kwart voor 8 in de auto. We rijden weer samen met Joe en Robert en het ‘bakkie’ werkt nu ook goed ( dank je wel Martin ! ) Toch wel handig hoor om af en toe te communiceren en voor de flauwekul natuurlijk ook. De weg is af en toe best wel saai en dan schalt er weer een of andere Haags nummer door het bakkie. Leuk. We nemen vandaag wel de makkelijke route maar moeten wel oppassen dat we niet bij de grens van Wit Rusland uitkomen. Onze Garmin werkt weer super en rond half 2 stoppen we bij een tentje wat er enigszins fatsoenlijk uitziet om iets te eten. Nou volgens mij hebben die mannen nu nog last van die soort van kebab… Het laatste stuk is toch weer druk en we zijn ( met een uur tijdverschil vooruit ) toch pas weer om 6 uur in het hotel. En omdat het al om 4 uur donker is lijkt dat dan nog veel later. 10 uurtjes over 600 km. Het gemiddelde zal volgende week nog wel wat omlaag gaan vermoed ik. Tof hotel midden in Riga en iedereen komt zonder problemen aan vandaag. Weer bij ander mensen aan tafel met eten en zo leren we iedereen een beetje kennen. Morgen is de grens met Rusland. Nog een beetje een vraagteken natuurlijk. We zijn verdeeld in 3 groepen en wij zitten in de 1e groep. Dat betekent om 6 uur opstaan, want wij  moeten om 10 uur melden aan de grens. Dus nu de mand in en morgen hopelijk goed nieuws uit Pskov, Rusland.Oh…ik zit net te kijken op weeronline; Moskou is nog prima maar voor Novosibirsk wordt het echt serieus, sneeuw en koud. Het weercijfer voor als wij daar zijn loopt terug naar een 4, dan een 3 en dan een 2. Kijk, now we’re talking 😉

Leave a Reply