Van Berlijn naar Olsztyn 570 km

Volgens programma is er dan gisteravond om kwart voor 8 de briefing door Jan Willem. En dan blijkt er al heel wat te zijn gebeurd deze eerste dag. Willem Jan en Jan Jaap van de BMW Z3 zijn hun camera kwijt en gaan terug naar zowel het ene als het andere huis en komen er na 2 uur zoeken achter dat de camera gewoon onder de stoel ligt. Die komen dus pas om half 8 aan. Cees en Vera van de Santa Fe hebben verkeerde brandstof getankt dus die worden geholpen door Evert Jan van de Toyota garage en zo zijn we allemaal compleet aanwezig bij het eerste diner in Berlijn. Het eten is niet geweldig maar we leren al wel de eerste mensen en hun namen kennen. Want dat valt nog niet echt mee met 36 mensen. We spreken met Joe en Robert van de Defender af om kwart voor 8 te ontbijten en rijden om half 9 richting Poolse grens. We gaan vandaag Jim en Eri ontmoeten in Gorzow met nog een aantal andere mensen waar Jim mee heeft gereden in Zuid Amerika. Zoals altijd is dit even erg leuk en Jim had best wel mee willen gaan met een van ons J Van Gorzow gaat het helemaal binnendoor en dat neemt toch heel veel tijd. Onderweg horen we dan dat Alphons en Esther bij de Poolse grens zijn gestrand met hun Defender en zijn terug gesleept naar Berlijn. Ze blijken een probleem te hebben met de aansluiting naar de turbo. Heel vervelend natuurlijk en je verwacht op zo’n 2<sup>e</sup> dag toch echt nog geen problemen. Om half 3 wordt het al schemerig en je denkt echt dat je horloge verkeerd staat .Maar om 4 uur is het toch echt pikdonker. .  Rare gewaarwording Wat zijn we blij dat  de in de laatste week nog die extra breedstralers zijn opgezet bij Leo’s Autoservice Dat rijdt een stuk rustiger. We komen gemiddeld maar aan zo’n 50 km per uur en het is best wel een saaie weg. Het is niet koud, zo’n 7 graden maar het is hier wel al veel meer winter. Bomen zijn al bijna helemaal kaal enzo. We zijn dan uiteindelijk pas om kwart voor 7 in Olsztyn, hotel Wilenski. Leuk sfeertje hier, niet groot, maar heel leuk. Verder geen gasten, dus de tent is van ons. De sfeer in de groep is tot zover erg leuk.. Iedereen heeft er zin in en kijkt uit naar de etappes vanaf Rusland. Maar het is ook wel lekker om weer even rustig te wennen aan de auto en het rijden op zich. Maar….we zijn allebei weer heel happy om met de toy onderweg te zijn. Laat maar komen dat avontuur!

Leave a Reply