Dagboek 10 september van Belgrado naar Budapest

Op naar het volgende land vandaag, Hongarije! Kleine 400 km te doen vandaag naar Budapest dus dat is mooi. Voor het eerst is het vandaag minder goed weer maar nog droog. We komen gemakkelijk weer de snelweg op en maken onze kilometers richting grens. Flinke rij daar om het land uit te gaan en dat gaat nog redelijk vlot. Dan de EU in…. Bij de auto’s is een aparte rij voor EU paspoorten maar bij de vrachtwagens, waar wij toch weer naar toe gestuurd worden , is die rij er niet. Als we dan na 2 uur eindelijk aan de beurt zijn worden we als honden behandeld. Patrick moet natuurlijk de camper van binnen laten zien en dan doet hij mijn deur open en met een ‘draus!’wordt duidelijk dat hij ook in de cabine wil kijken. Dan worden we naar een xray gestuurd waar we voor langs moeten rijden. Als Patrick naar meneer z’n zin te langzaam door dit ding rijdt wordt hij van allerlei verwensingen naar z’n hoofd geslingerd en weigert hij nog Duits of Engels te praten. Terug door dat ding heen gebaart hij. Dan weer terug naar het eerste hok en na 3 uur zijn we Hongarije in. Van harte welkom in je eigen Europa! Kwam mijn vader dit soort idioten vroeger iedere week tegen met z’n vrachtwagen?? Echt schandalig. Inmiddels zeikt het ook van de regen dus het is niet zo erg dat we deze 3 uur niet in Budapest zijn. Nou, nog 180 km en dan zijn we er. Tot voor de camping gaat het goed maar de camping zelf komen we helaas niet op. Net te smal en net te laag. Wel worden we hier ontzettend vriendelijk ontvangen en kunnen we ook voor de poort staan bij camping Flamingo. ( http://www.flamingo-camping.hu . De eigenaar van de camping brengt ons met z’n busje naar de stad want we hebben natuurlijk een tafel geboekt bij Nobu! Wat een prachtige stad is dat Budapest. Heel mooi alles verlicht, super. Morgen terug om dit allemaal bij daglicht te bekijken.

Leave a Reply