Dagboek 6 en 7 september van Ptuj via Klenovica naar Zagreb

En zo wordt het nog een leuke dag in Ptuj. Lekker gegeten bij een Italiaantje verderop in de straat en vandaag nu echt richting Kroatië. We willen tot aan Rijeka ongeveer rijden. We vinden een camping bij Klenovica waar wij op kunnen. Veel campings langs de kust zijn niet toegankelijk voor ons. Bij de afslag gaat het serieus naar beneden, maar wel een prachtige weg! Mooie natuur hier en een prachtig zicht op de zee. Aan de kustweg zien we een leuk tentje waar we een super visschotel eten. Dat heb je hier natuurlijk volop. De camping gaat inderdaad goed en we staan echt aan zee. De voorste rij is natuurlijk bezet maar op de 2<sup>e</sup> rij is het ook nog prachtig en dan zo uit de auto de zee in. Jammer dat hier zoveel stenen liggen en wij geen waterschoenen hebben. Er komt een Nederlands stel naast ons staan met een camper van 50 jaar oud. Deze man heeft een goede oplossing gevonden voor het feit dat iedereen van alles aan hem komt vragen over de auto; hij heeft een papier met alle uitleg op de voorkant hangen! Misschien een idee voor ons? De camping zelf heeft een leuk restaurantje aan het water, qua eten niet bijzonder maar je zit er wel super. We praten met dit Nederlandse stel en volgens hen is het niet echt de moeite waard om helemaal naar Dubrovnik te rijden. De oude stad schijnt erg mooi te zijn maar verder niet. Het probleem is ook een beetje dat van Dubrovnik richting Belgrado er niet echt een goede weg ligt voor ons. Het zou dan inhouden dat we precies hetzelfde stuk weer terug moeten rijden. Dus we besluiten toch maar dat we nu richting Zagreb rijden en dan daarvandaan richting Belgrado. We pakken de andere kant van de kustweg terug richting Rijeka en het is echt mooi hier. Heel veel aanbod van appartementen en kamers. Hotels bv zie je hier bijna niet. Dan komen we weer bij de nieuwe snelweg die ons naar autocamp Plitvice brengt. Eigenlijk is het de parkeerplaats van een motel maar wel met een poort ervoor. We mogen helemaal vooraan staan zodat ze een oogje kunnen houden op de auto. Heel vriendelijk hier. We gaan met de taxi de stad in. Echt wel de moeite waard, veel oude mooie gebouwen hier nog. De oorlog is niet tot Zagreb gekomen vertelt onze chauffeur maar tot 60 km hier vandaan. Jammer genoeg missen we net de laatste hop on bus L. Dan maar stukje wandelen door het centrum. Heerlijk weer nog zo’n 25 graden. Op een terrasje bekijken we waar we gaan eten en dat wordt de Mexicaan vanavond. Eten is niet echt geweldig bij de Mex Cantina  maar we zitten heerlijk buiten en de lokale wijn is gelukkig wel goed!

Leave a Reply