Dagboek 31 juli

Het lijkt wel weer aapjes kijken op deze camping. Als wij weg gaan staat werkelijk iedereen foto’s te maken van de truck. We gaan richting Letland vandaag. Estland is leuk om een keer gezien te hebben maar verder niks. Typisch Oost Europees land. De weg is tot de grens prima ( betaald door de Europese Unie ! ) en het landschap groen. Veel graan en nog opvallend veel wilde bloemen in de berm. Bij de grens wordt opeens de weg slechter. Veel sporen en gaten in de weg. Het lijkt wel of Letland wel al verder ontwikkeld is. De huizen en winkels zien er hier veel beter uit. Soms zie je echte villawijken met slagbomen er voor. We worden met een enorme boog om Riga gestuurd omdat het anders niet toegankelijk is voor vrachtwagens. Nou, 3 km voor de stadscamping die we gekozen hebben moeten we alsnog terug. Geen vrachtwagens toegelaten. Om dan de stad weer uit te komen…zweten. Alles is hier smal en laag en overal omleiding voor vrachtwagens. En daar rijden er dan natuurlijk veel van. We besluiten Riga dan maar te vergeten en richting Vilnius te gaan en dan maar zien waar we een camping tegen komen. Wat een geluk, net buiten Riga komen we toch een camping tegen. En wij zijn de enige daar. Lekker rustig daar en we regelen een taxi voor vanavond. Lekker toch naar Riga. Wat een leuke stad! Er zitten bandjes te spelen en overal terrasjes. Overal is trouwens internet deze landen; in de taxi, bij bijna elk restaurant, bar of hop on hop of bus. We vinden een heel leuk restaurantje en zijn aangenaam verrast door deze hippe stad.

Klik hier voor de kaartweergaveKlik hier om terug te gaan

Leave a Reply