Dagboek 30 juli van Helsinki naar Tallin

Leuke avond gehad gisteren in Helsinki! Wat ons opvalt is dat de meeste mensen hier nou niet bepaald een schoonheidswedstrijd winnen. Blijkbaar vinden ze dat zelf ook en takelen ze zich nog wat verder toe. Ik heb hier al zulke bizarre haarkleuren gezien en nog nooit zoveel piercing en tatoeages. Maar dan ook echt helemaal vol geplakt. Apart volkje en ook niet echt vriendelijk, een uitzondering daar natuurlijk. We doen eerst wat inkopen vanochtend. Er zit een supermarkt vlak bij de camping. In de supermarkt staan 4 gokautomaten ( ?? ) We kijken dan wanneer we een boot kunnen boeken. Nou helemaal goed, vanmiddag om half 5. Ideaal. We gaan met de Tallink Line deze keer. Het is niet zo strak georganiseerd als bij de Viking Line maar we gaan toch de boot op bijna als laatste en varen op tijd af. Lekker rustig plekje gevonden en in 2 uur staan we in Tallinn, Estland! Er is een ‘camping ‘ op 3 kilometer van de haven, city camping genaamd. Het is niks meer dan een parkeerterrein op een klein industrieterrein zonder bewaking en met een klein hokje wat voor receptie door moet gaan. Nou prima voor vannacht. Het miezert inmiddels maar dat was ook beloofd. We pakken de bus naar de stad en het is nog wat harder gaan regenen. Echt jammer van het weer, want het oude stadje ziet er heel leuk uit. Het staat ook vol met terrassen.Ook nu hadden we weer een tripadvisor restaurant gekozen. Geen rekening mee gehouden dat het hier wel eens druk kon zijn, bomvol. We proberen nog 3 andere restaurants, ook bomvol. Geen crisis in Estland hoor! Uiteindelijk kunnen we terecht bij een wijnbar waar ze wat broodjes en snackjes serveren. Inmiddels zijn we zo verzopen van de regen dat we dit prima vinden. Als we terug naar de bushalte willen, zijn we wel heel ver uit de richting gelopen blijkt. Gelukkig zien we na 10 minuten een taxi en die brengt ons terug naar city camping.

Leave a Reply