Dagboek 29 juli

We gaan pas om 3 uur met de metro naar Helsinki. In 20 minuten staan we daar en het is een leuk centrum. We zijn om 5 over 4 bij de hop on bus maar dan blijkt dat de laatste voor vandaag om 4 uur is vertrokken. Beetje vroeg voor de zomer lijkt me, maar goed. Dan maar een rondvaart. Zeker zo leuk. Er liggen een aantal eilanden hier voor de kust die allemaal volgebouwd zijn met huizen. Met natuurlijk allemaal aanlegsteigers voor de deur met bootjes. Erg mooi. Met een brug is er een verbinding met het vasteland en het blijkt maar 20 minuten te zijn naar hartje stad. Aan de waterkant zie je allemaal sauna’s en de zee wordt dan als afkoelbad gebruikt. Er schijnen hier in Finland 3 miljoen sauna’s te zijn! Dan lekker op een terrasje wat drinken ( ja we hebben al weer mooi weer ) en eten bij Gaijin wat we hebben gevonden op Tripadvisor. Een fusion restaurant, heel leuk, druk en goed eten. Was toch zeker de moeite waard om Helsinki te bekijken!

Klik hier voor de kaartweergaveKlik hier om terug te gaan

Leave a Reply