Dagboek 28 Juli Stockholm

Vandaag willen we de stad in. Maar eerst kijken wanneer we een boot kunnen boeken naar Finland. Na veel aandringen mag ik even kijken op de computer van de camping. Wifi hebben ze hier niet en op de Iphone een boot boeken is ook niet echt handig. In tegenstelling tot Denemarken en Noorwegen zijn de mensen hier niet zo vriendelijk, althans niet op deze camping. We kunnen vanavond al mee en dat vinden wij prima. Hebben we vandaag overdag nog voor de stad. Er komt een journalist naar ons toe van een magazine over campers en vraagt of hij foto’s mag maken en ons wat dingen mag vragen. Dan gaat hij een stukje over de truck publiceren. Nou, wel leuk natuurlijk. Patrick haalt de motor weer tevoorschijn ( wat gaat dat super nu Maarten dit heeft aangepast, echt ideaal zo ) en we zijn in 20 minuutjes in de stad. Weer zulk prachtig weer. Lekker koffie op een terrasje en dan de onvermijdelijke hop on hop of bus in… Mooie stad ook weer en druk overal, niet normaal. Alle winkels gaan open om 11 uur en het lijkt wel of vandaag alles gratis is. Er staan gewoon rijen voor de deur. Nog gevraagd of er iets bijzonders is maar nee, dit schijnt hier normaal te zijn op zondag. De buschauffeur vult zijn eigen zakken ook nog wat bij; de kaartjes kosten 260 per persoon maar als we alleen een toertje doen mag het voor 200 samen. En dan natuurlijk geen kaartje..boefje..Beetje winkelen en dan terug naar de camping, motor weer terug en naar de haven. Eerst worden we naar de vrachtwagens gestuurd, dan weer naar personenauto’s en uiteindelijk moet er een groot hek open want hier passen we weer niet langs de check-in. Prachtig groot schip van Viking line en laden en lossen gaat heel snel. We hebben een super hut, helemaal vooraan met grote ramen, echt heel mooi! Lekker iets eten en dan de hut in. Slapen doen we nauwelijks. Het is mistig op zee dus de misthoorn klinkt constant. Halverwege stoppen we dan nog bij een eiland om nog meer mensen te laden of te lossen. Dan is het al 3 uur. Half 6 worden we gewekt en half 7 zijn we alweer in land nummer 4. Nog wel wat duf rijden we vanuit Turku richting Helsinki. Dit is ongeveer 170 km. Het is een beetje saai landschap hier maar ja we zijn ook wel erg veel gewend in Noorwegen. We vinden een mooie camping net buiten Helsinki, Rastila. Ziet er heel goed uit en we krijgen een mooie grote plaats voor de auto. Nu even de kaart bekijken en straks dan Helsinki maar eens gaan bezichtigen. We zijn nu 10 dagen onderweg en we waren allebei een beetje het vertrouwen in de truck verloren omdat er al zoveel problemen mee zijn geweest. Op wat hele kleine dingetjes na gaat het echt bijzonder goed en werkt alles zo als het zou moeten. Hopelijk blijft dit zo, voor ons is het in ieder geval nu al een hele geslaagde testrit!

Leave a Reply