Dagboek 25 juli van Bergen naar VangiValdres 300 km

We doen het op het gemakje vanochtend. Eerst willen we nog een dag blijven om te gaan vissen maar we besluiten toch maar weer door te gaan. Richting Oslo vandaag maar zeker niet dezelfde weg als hier naar toe. Dan moeten we een weg noordelijker nemen via Voss. Vanaf Voss gaat het over de E61. Weer zo mooi hier overal maar later op de dag verandert het landschap wel wat. Je komt hier meer in gebied waar ’s winters geskied wordt en je bent hier ook niet zo gek ver van Lillehammer en Hamar vandaan. Het doet ons hier echt aan Oostenrijk denken maar door al dat water eigenlijk nog veel mooier.Het zijn weer ontzettend veel tunnels vandaag, de 1 nog langer dan de andere. We hadden er zelfs 1 van 22,4 km! Na 6 km is er steeds een gedeelte waar een soort vluchtstrook is gemaakt en daar is alles blauw verlicht. Heel apart. Een ieder die last heeft van een tunnelfobie; ga vooral niet naar Noorwegen want het stikt er van.. We vinden een lekker rustig plekje om een soepje te eten en dan is het nog heerlijk zonnig en warm. Verderop in de bergen wordt het koud en regent het. Het is dan nog maar 16 graden. Maar dit is de eerste regen sinds we vertrokken zijn. We hebben wel echt veel geluk gehad tot zover. Rond 4 uur gaan we een mooi plekje zoeken en vinden dat aan een riviertje en dan komt ook de zon weer tevoorschijn. Hele aardige dame die blij is dat ze gasten heeft. En wij zijn blij dat ze bijna niemand heeft. Wat een rust hier, super.

Klik hier voor de kaartweergaveKlik hier om terug te gaan

Leave a Reply