Dagboek 24 Juli

Wat een rust hier. Heerlijk zo alleen kamperen. We zijn al wel vroeg wakker en zijn om half 9 al onderweg. Het is nu nog 55 km naar Bergen. We vinden weer een camping die toegankelijk zou moeten zijn voor ons en daar willen we heen. En dan een dagje Bergen bekijken. We krijgen weer nog een pont van een half uur ( 80 euro ) en het is al heerlijk op het water. We komen dan op de A39 waar we van dachten dat dat de snelweg was die van Kristiansand via Stavanger komt. Nou dit is die weg maar niet snel. Het lijkt wel of alle wegen hier smal zijn. Alleen af en toe een vluchtstrook en verder gewoon 2 rijbanen en meteen vangrail. Ik snap nu ook pas wat voor zin het heeft om een motorrem te hebben. Het gaat hier af en toe toch flink omhoog en omlaag! De eerste camping waar we komen kunnen we weer niet in, doorgang 2m30. Maar verderop is er nog 1, Lone Camp en hier kunnen we wel op. Heel vriendelijk wederom en we krijgen een prima plekje naast de stal en de geiten. Kopje koffie en de motor naar beneden. Alles moet wel uitgeprobeerd worden deze reis en dit is het moment voor de motor. Prachtig weer en Bergen is 20 km hier vandaan. Gewapend met een kaartje en een boekje met ‘ what to do in Bergen ‘ gaan we om half 12 rijden. Ziet er erg leuk uit hier en we eten iets in Bryggen, het oudste stukje van de stad. Dan gaan we in de bus en maken een toertje van 45 minuten. Doet ons erg aan Kaapstad denken hier. Mooie stijl van huizen en omringd door bergen en de haven zo midden in de stad. Dan doen we er meteen een tocht van 4 uur langs de fjorden achteraan. Het is strakblauw en windstil dus meteen maar doen. Wat een mooie huizen langs het water, onvoorstelbaar. Er is hier zoveel ruimte en dat maar voor 250.000 mensen in deze 2e stad van Noorwegen. Mensen zijn allemaal zo vriendelijk, ondanks dat deze boot iedere dag voorbij komt wordt er volop gezwaaid aan de kant. Of zou het komen dat ze hier zo blij zijn met het mooie weer? Gemiddelde temperatuur in juli overdag is 17 graden en nu 25. Het is een prachtige toer maar 4 uur is ook lang genoeg. Half 8 weer in de haven en nog lekker gegeten. Dan terug op de motor om 10 uur, maar zo voelt het niet want de zo schijnt nog. Blijft toch een vreemde gewaarwording dat het niet echt donker wordt. Nog even dagboek bijwerken en gezien dat iedereen nu een bericht kan plaatsen in gastenboek zonder in te loggen. Dank je wel John!!

Klik hier voor de kaartweergaveKlik hier om terug te gaan

Leave a Reply