Dagboek 22 Juli

Na een leuk etentje in de haven gaan we al vroeg de mand in. Broodjes besteld voor de volgende dag en slapen als baby’s. We vertrekken om 10 uur want we willen zeker op tijd zijn voor de boot. Dat gaat allemaal soepel hier. Het is wel een beetje genant hoeveel mensen komen kijken en foto’s maken van de truck. Mensen allemaal heel vriendelijk en vragen natuurlijk wat we gaan doen. We krijgen van een Noor een route op die we moeten gaan rijden. Volgens hem veel beter dan de aangegeven weg naar Stavanger en Bergen. Langs deze weg zou je perfect wild moeten kunnen kamperen en dat is toch wat we willen. Boot is natuurlijk afgeladen vol en we staan helemaal vooraan. Prachtig weer en we kletsen wat met andere mensen die op een motor uit Zuid Spanje onderweg zijn. Van iedereen hoor je weer wat nuttige tips. So far, so good!

Om half 4 komen we aan in Kristiansand en echt 10 minuten later rijden we de weg op. Aangezien we vooraan stonden waren we zo weg. Geen controle of niks. We gaan zoals ons is aangeraden de A9 op naar Evje. A klinkt als snelweg maar dat is het zeker niet. Gelukkig rijdt Patrick want het is best wel smal hier. Al na 10 km wordt het heel mooi. We rijden langs het ene na het andere meer, echt bijzonder mooi. We volgen deze weg nog ongeveer 100 km en gaan dan een plaatsje zoeken. Parkeerplaatsen meestal vol of te klein voor de truck en dan zien we plotseling op een hele kleine camping het broertje van onze auto staan. Echt waar! Ook een MAN en bijna hetzelfde opgebouwd, zelfs bijna dezelfde kleur. Hier gaan we stoppen. We maken een praatje; zelfde leeftijd, ook hun eerste proefrit en een grote hond aan boord. Vandaag op de boot trouwens iemand gezien met 2 newfoundlanders in de camper. Het kan dus toch…Wij zijn al helemaal enthousiast. Vandaag is het echt een beetje begonnen, geen snelweg meer en prachtige natuur. Hier komen we voor. Nu lekker biertje drinken en straks zelf wat te eten maken.

Klik hier voor de kaartweergaveKlik hier om terug te gaan

Leave a Reply