Dagboek 21 Juli van Hamburg naar Hirtshals 500 km

We slapen dus gewoon in een straat in Hamburg. Niks mis mee hoor, met de luikjes dicht heb je toch geen idee waar je bent en het is eigenlijk heel rustig hier. Om 8 uur staan we op, lekker ontbijtje en om 9 uur weer on track. Vandaag 510 km te gaan naar Hirsthals. Voor mij is Denemarken een nieuw land, Patrick is hier eerder geweest. Vrij druk op de weg met vakantieverkeer maar natuurlijk geen vrachtwagens. Wij mogen wel rijden omdat we geen goederen vervoeren. Ook vandaag rij ik weer 200 km. Ik moet echt wat meer rijervaring krijgen met dat grote gevaarte. Het gaat best goed, maar met 10 km wegwerkzaamheden en dus hele smalle rijbanen zit ik nog steeds met dichtgeknepen billen achter het stuur hoor! Wij vinden het noorden van Denemarken echt mooi en alles ziet er hier geweldig strak en netjes uit. Mooie grote boerderijen, heel aantrekkelijk platteland wat ons betreft. En van de wegen kunnen ze in Belgie nog behoorlijk wat leren. Het is onvoorstelbaar wat een bekijks we hebben met de truck. Als we stoppen bij een tankstation komen er meteen mensen vragen wat en hoe en ook op de weg wordt menige nek verdraaid als we worden ingehaald.. Het gaat natuurlijk niet zo hard ( begrensd op 90 km ) maar we rijden toch in 7 uurtjes naar Hirtshals. Inmiddels weten we hoe we dat campingboek moeten lezen en op deze camping kunnen we wel terecht.  Al doende leert men.. Camping direct aan zee en morgen binnen 10 minuten in de haven voor de ferry.

Klik hier voor de kaartweergaveKlik hier om terug te gaan

Leave a Reply