Dagboek 8 en 9 oktober Aswan naar Luxor 230 km

De tegenstelling kan niet groter zijn. Wat een super plek om even bij te komen van de laatste paar dagen. We eten lekker buiten en het is nog zo’n 28 graden. We worden de volgende ochtend niet eens wakker van de moskee zo goed is het hier geiosoleerd. We kunnen natuurlijk van alles gaan bekijken hier in de buurt maar we blijven toch maar lekker een dagje hier. Wel hebben we vanuit het hotel mooi zicht op de Nijl en op het mausoleum van de Aga Kahn. Dit is niet meer open voor bezichtiging sinds 1997 maar ziet er wel indrukwekkend uit ,zelfs hier vandaan. We nemen een massage in de geweldig mooie spa van het hotel en alvast wat voorbereiden voor het komende stuk. We zijn namelijk mensen tegengekomen uit Zuid Afrika die net terug kwamen van de grens Egypte-Libie. Zij zijn de grens niet overgekomen en moesten nu noodgedwongen weer terug met dezelfde boot naar Sudan. Hun plan was ook om Libie en dan Tunesie te doen. Maar even kijken hoe we dit dan gaan doen. Patrick is nu naar de haven met Kamal ( +20 1005322669 ) want de Toy is inmiddels aangekomen ! Afhankelijk van hoe lang dit gaat duren blijven we of nog een nacht hier of rijden we vanmiddag naar Luxor.
Om 1 uur belt Patrick dat hij weer rijdt met de toy, met Egyptische nummerplaten! Hij komt mij ophalen en dan gaan we richting Luxor. De Zuid Afrikanen hebben ons verteld dat we de Western Desert Road moeten nemen. Het is even zoeken, we rijden een paar keer verkeerd want deze weg is zo nieuw, die staat niet op de kaart en niet op de navi. Een paar vriendelijke vrachtwagenchauffeurs wijzen ons de goede weg. Perfect asfalt midden door de woestijn. Over de laatste 50 km doen we toch nog lang want de afslag naar Luxor is afgezet. Het is dan toch weer donker als we aankomen bij het Sheraton hotel. ( Ik had laten vallen dat ze daar een Indiaas restaurant hebben ;-) ) Jammer dat het ook hier weer zo stil is, nog steeds een gebrek aan toeristen. Ook hier weer verrassend aardig EN heerlijk eten. We regelen een gids voor morgenochtend 9 uur. Naar de highlights van Luxor!

Leave a Reply