Dagboek 2 oktober van Kombolcha naar Gonder 350 km

Lekker gegeten en bijtijds naar bed in het Mountain View hotel waar we nog een nacht bijgeboekt hebben. Op dit moment het beste hotel in town. Heel vriendelijk allemaal. We zijn dan om 6 uur wakker ( thuis 5 uur ) en zitten om 7 uur in de auto richting Gonder. 355 kilometer te gaan waarvan 65 over gravel. Wel een andere weg als eergisteren en ook veel beter. Dit op aanraden van de hotelmanager. Sinds Addis hebben we niet 1 auto met Europees kenteken gezien .In de zuidelijke landen stikt het van de overlanders maar hier helemaal niks! Vorige week thuis hebben we het gras nog bemest met mest van DCM en bij elke zak zat een gebreide groene muts. Marcel kwam op het heldere idee om die mee te nemen om hier uit te delen. Nou, dat is een groot succes. We proberen ze voornamelijk aan kinderen te geven en ze willen allemaal op de foto en vinden het heel leuk. Daarna vragen ze natuurlijk altijd meer en ze gillen voornamelijk heel de dag “money,money,money”. De asfaltweg is weer prima afgezien van het gebruikelijke vee. De weg ligt prachtig en slingert door de bergen. Weer is het heel de dag tussen 1900 en 3200 meter. Rond half 3 komen we in Gonder en hier wordt ontzettend veel gebouwd. Het oude centrum is wel smerig en de hotels die worden opgegeven door de Navi en het boekje zien er heel dramatisch uit. Een camping is hier al helemaal in geen velden of wegen te bekennen. Het belangrijkste is een plaats met een hek er om heen voor de auto. Gelukkig zijn we vroeg en toeren wat door het stadje. Dan komen we langs een splinternieuw gebouw waar ze de alles nog aan het schoonmaken zijn. Maar….ze zijn net open en hebben een hek waar de auto achter kan, het Florida hotel. Ze hebben een kamer voor 70 $ die 70 vierkante meter groot is en een mega groot balkon heeft. Wat een geluk dat we dit hebben gevonden! Het eerste half uur hebben we zelfs super internet en kunnen we het stukje van gisteren publiceren. Dan valt de stroom uit en daarna komt er ook geen water meer uit de kraan. Rond 7 uur is behalve het internet alles weer verholpen. Tja, het is natuurlijk wel Afrika. Het is toch al onvoorstelbaar dat dit hier allemaal is. De keuken is ook dik in orde en alles wat op de kaart staat hebben ze ook. Dat hebben we wel eens heel anders meegemaakt… Het restaurant ziet er prima uit en is zelfs druk met lokale bevolking. Het lijkt een beetje de jetset van Gonder die hier wat komt eten en drinken en….internetten. Zelfs hier hebben ze een Iphone! Als alles volgens plan verloopt is dit onze laatste dag in Ethiopie. Morgen richting grens Sudan, voor ons allebei alweer een nieuw land in Afrika!

Leave a Reply