Dagboek 30 september van Kombolcha naar Lalibela 250 km

Patrick zorgt voor veel ijs en koelt alle pijnlijke plekken. Dat scheelt al weer wat pijn. We slapen ondanks een feestje wat gevierd wordt achter op de parkeerplaats redelijk goed. ’s Morgens blijkt er een probleem te zijn met de 220. Patrick denkt dat het ligt aan het feit dat de accu’s te ver zijn leeg getrokken afgelopen tijd, omdat de auto helemaal niet aan de stroom heeft gehangen. Ondanks dat we gisteren een lange dag hebben gereden laden de achterste accu’s niet bij. Da’s niet goed. Dan ontdekt Patrick dat er een kabel onder de motorkap is los getrild ( natuurlijk, wat is er niet los getrild ) die zorgt voor de lading naar de achterste accu’s. Als halverwege de dag dan ook de koelkast nog uitvalt is het wel duidelijk dat er iets mis is. Hulptroepen thuis gebeld natuurlijk. Proberen vanavond aan de stroom te komen en dan morgen kabeltje repareren. Dit om een zelfde ellende te voorkomen als in Botswana toen de stroom veel te snel naar achter ging. Voorlopig hebben we 250 km te gaan naar Lalibela. Makkie denken we. Waarom trappen we er toch steeds weer in?? Het eerste stuk gaat prima, asfalt all the way. Dan moeten we van de doorgaande weg af en komen we de eerste 20 km op een prima zandweg. Maar daarna wordt het weer stenen, water, modder enz. Waar iedereen ons voor gewaarschuwd heeft gebeurt hier ook; kinderen zijn erg vervelend en opdringerig en gooien met stenen naar de auto als je ze geen geld geeft waar ze contant om schreeuwen. Niet leuk. Het landschap is daarentegen adembenemend mooi. Zo groen, zo prachtig! We komen uiteindelijk om half 5 in Lalibela en we vinden een super mooi hotel voor Afrikaanse begrippen, Mountain View. Het doet de naam eer aan, wat een uitzicht. Lekker een drankje op het terras, auto aan de lader recht voor de ingang en daarna prima eten. Eind goed, al goed vandaag!

Leave a Reply