Dagboek 29 september Addis naar Kombolcha 355 km

We doen bij geen oog dicht. Wat een lawaai in dat hotel en buiten ook. Net als je dan in slaap valt tegen de ochtend beginnen ze natuurlijk uit de moskee te roepen. Maar goed, om 6 uur staan we dan maar op. We hebben een ‘taxi’ geregeld in het hotel en het is weer een bijzondere auto. Het kraakt aan alle kanten en het rijdt weer als een gek maar we komen heel in Debre Zeit. De Toy staat er prima bij en meteen staan er een stuk of 20 mensen van de kippenfarm om ons heen. Heel vriendelijk allemaal. Super dat we weer zo’n prima plek hebben gehad voor deze 3 maanden. Om half 11 rijden we weg en gaan weer richting Addis. De gebruikelijke chaos op de weg natuurlijk, maar we kijken onze ogen weer uit naar wat hier allemaal langs de weg afspeelt. Geld pinnen, auto wassen en zo is het al 1 uur. We gaan richting Lalibela want dat moeten we toch gezien hebben hier in Ethiopie. De weg naar het noorden is echt heel goed en we hadden best lekker op kunnen schieten als we niet duizenden beesten op de weg zouden hebben. Constant lopen er kuddes schapen, geiten, paarden, honden en vooral heel veel eigenwijze ezels op straat. En zelfs kamelen! De remmen worden dus goed gebruikt vandaag. Het landschap is fantastisch mooi, zo groen en zo uitgestrekt. We rijden denk wel een uur op 3200 meter op een plateau en je hebt daardoor helemaal niet in de gaten dat het zo hoog is. Je merkt het alleen aan je hoofdpijn! Het valt weer niet mee om een plaats te vinden om te slapen. Nergens een camping en de hotels die we tegen komen…hmmm nee. Wel hebben we van iemand een adres in Kombolcha, het sunny side hotel, maar dat is flink ver. We hebben niet veel keuze dus toch maar daarheen. Laatste 1,5 uur in donker, maar het is een redelijk ‘hotel’ In ieder geval kan de auto achter een hek en dat is het belangrijkste. We zien nog een beter plekje voor de auto dus ik loop met volle handen daar naar toe om de plek bezet te houden, maar ik zie niet dat daar een grote greppel loopt voor het regenwater. Ja hoor daar val ik in. Enkel dik, pols dik, maar gelukkig niks gebroken. Eten en naar bed!

Leave a Reply