Dagboek 28 september

Het blijft tot het laatste moment spannend of we echt vertrekken. Enerzijds vanwege de ziekte van Patrick z’n vader, anderzijds vanwege de visa. Ethiopie hadden we nog van vorige keer, Sudan hebben we sinds vorige week, maar Libie hebben we pas woensdag laat in de middag als we al onderweg zijn naar Amsterdam. Nogmaals dank aan Loek voor alle moeite! We slapen op de luchthaven woensdag en zodoende is het lekker rustig vertrekken donderdag. Alhoewel….op het laatst wordt de gate nog gewijzigd en wij komen daardoor vrij laat aan. Handtas gaat door de scan en daar zit de bewuste steeksleutel 18 in. Ja en die mag niet mee. Na veel gedoe kan er toch nog een tas in het ruim met de steeksleutel. Er is een verbouwing aan de gang op Schiphol en dat geeft de nodige problemen en vertraging. We gaan uiteindelijk een uur te laat weg, maar verder verloopt alles prima. Tussenstop in Khartoum en dan om 8 uur in Addis. We gaan supersnel door immigratie en alle bagage is er in no time. Ik heb toch het dreamliner hotel gereserveerd deze keer want ik ben de Sheraton van vorige reis nog niet vergeten! Mooi op tijd om nog heerlijk Indiaans te eten, dat hadden we wel goed onthouden van onze laatste reis! Morgen vroeg op, want we willen bijtijds de auto ophalen in Debre Zeit. Kan niet wachten om de Toy weer te zien.

Leave a Reply