Dagboek 16 juli Addis Abeba

Wat voelt dat goed na lekker eten, warm douchen en slapen in een heerlijk bed. Wat waardeer je dat toch allemaal weer na zo’n weekje! En dan worden ook onze gewassen kleren al gebracht om 8 uur. We gaan op zoek naar een Toyota garage want gisteren was ook de snorkel nog los gekomen. We vinden in de navi Moenco Toyota en dit is 6 km hier vandaan. Bizar wat een garage, zo groot. We worden heel snel geholpen en kunnen om 1 uur terug komen. Dan maar even auto wassen. Zo grondig is het nog nooit gedaan. Auto gaat op een soort brug en ook de onderkant wordt volledig schoongemaakt en gesmeerd. Het zand van afgelopen week was zo fijn, dat zit overal tussen. Was ook een raar gezicht van de week; het zand waar je doorheen rijdt komt omhoog en druipt zoals water langs je ramen. Nou, dan zit het echt overal! We rijden door de gebruikelijke chaos van een grote Afrikaanse stad en er rijdt nog iemand achterop. Wij geen schade natuurlijk met die bumper maar degene achter ons had wel onze trekhaak door z’n radiateur. Zijn schuld natuurlijk dus gelukkig geen gedoe. Er wordt hier volop gebouwd in Addis, fabrieken met voornamelijk Chinese teksten, maar ook veel kantoren en hotels. We waren door veel mensen gewaarschuwd dat de mensen hier opdringerig en niet vriendelijk zijn. Wij ervaren dat echt niet zo. Ze zijn overal heel aardig en het voelt hier niks anders als in een andere grote stad in Afrika zover. De snorkel wordt netjes vastgezet en Patrick krijgt een rondleiding over het terrein. Het heeft zelfs een eigen opleidingscentrum, hypermoderne plaatwerkerij en hele grote werkplaats met 60 bruggen! Nog nooit zoiets gezien. Er werken 500 mensen. Ze vinden onze Toy en onze reis zo geweldig dat we niks mogen betalen! We gaan dan terug naar de Sheraton waar vandaag wel plaats zou zijn. Dat is ook zo, maar nog wel met de nodige vips ter plaatse dus de beveiliging is nog erg aanwezig. Prachtig hotel, wat een feest voor vandaag. Morgen vliegen we naar huis. Het was een korte reis, maar wel een hele mooie. Ondanks wel weer wat dingetjes hebben wij weer volop genoten. Vanaf nu wordt het nog even de vraag hoe de verdere reis gaat verlopen, maar in ieder geval volgende reis naar Sudan. Allemaal weer bedankt voor het ‘meereizen’!

Klik hier voor de kaartweergaveKlik hier om terug te gaan

Leave a Reply