Dagboek 15 juli van Dilla naar Addis 350 km

We zijn al om 6 uur wakker en gaan in onze ‘kamer’ douchen met eigen handdoek natuurlijk. Geen warm water vanzelfsprekend maar wel meteen goed wakker. Zodra het licht is zijn er mensen en wij zijn echt een bezienswaardigheid. Je ziet ze denken “wie betaalt er nu voor een kamer en ligt in een daktent te slapen ? “. Misschien dat het feit dat deze kamer ongeveer 5 euro per nacht kost iets zegt?? Dat we dan ook zelf koffie maken trekt ook veel kijkers. Het afval wat we achter laten wordt ook meteen nagekeken. Er kan altijd iets nuttigs tussen zitten. Zo zitten we om kwart voor 7 al in de auto. Weer druk op de weg, onvoorstelbaar. Je weet niet waar je moet kijken zoveel is er langs de kant van de weg te zien, geweldig! De temperatuur is aangenaam, zo’n 18-22 graden. Je zit hier behoorlijk hoog tussen 1800 en 2600 meter. Het is hier werkelijk prachtig mooi, zo groen. Dit doet weer erg denken aan Rwanda. Veel bananenbomen en langs de kant staan weer veel kinderen met fruit en groente. Hier is zeker geen honger. De landerijen zien er ook allemaal goed uit. Om 10 uur stoppen we omdat we op de navi een lodge zien aan het Langana meer zien. Sabana Beach Resort. Ziet er goed uit en we eten hier lekker wat. Hier zien we ook de eerste blanke mensen deze week. De weg is hier goed en rond 2 uur zijn we in Debre Zeit, de plaats waar we de auto kunnen parkeren. Eerst maar kijken of we het kunnen vinden. Dit is een kippenfarm van een Nederlander. Dit adres hebben we natuurlijk weer van Jim. Ligt op 35 km van Addis dus prima plek. We rijden door naar Addis en gaan heerlijk naar een hotel vanavond. Dat denken we… Alle mooie hotels zitten vol. Er is een of andere Africa top aan de gang en er is geen kamer te krijgen. Nee he?? We willen warm water, een groot bed, en…internet. Veel te lang ons dagboek niet bijgewerkt. Maar echt ook nergens internet gevonden de laatste dagen. Na een uur gaan we maar richting luchthaven. Misschien dat daar iets is. Dan zien we het Dreamliner hotel en jawel, ze hebben een kamer. Schandalig veel geld voor wat we krijgen, maar wij vinden het geweldig. Was afgegeven en nu heerlijk een wijntje en zo lekker eten. Laat er nou een Indiaas restaurant naast zitten….

Leave a Reply