Dagboek 3 april

Tijd om afscheid te nemen van de Donkers vandaag. Jammer, want we hebben hier een super plek aan gehad en super lieve mensen ook nog eens. Nogmaals dank Sander en Alex voor de gastvrijheid en we zien jullie hopelijk snel een keer in België. We laten de auto nog even wassen net buiten Lilongwe en gaan dan de N1 op richting Mzuzu. Het is lekker droog en het wordt nu toch wat rustiger op de weg. Ondanks dat op de zwarte markt de brandstof 7 dollar per liter kost is het toch nog heel druk in de stad. Het is vanwege de lange regenperiode zo prachtig groen overal en er staat van alles in bloei onder andere heel veel zonnebloemen,echt heel mooi. Het gaat hier weer behoorlijk omhoog tot zo’n 1800 meter en het is hier heel mistig van de wolken en fris ook, maar een graad of 16. Er worden hier ontzettend veel bomen gekapt en vrachtwagens rijden af en aan met immense ladingen hout. Maar ook fietsers rijden met ladingen die super hoog en zwaar zijn. Het valt ook hier weer op hoeveel projecten er zijn, gesteund door de Europese unie. Werkelijk om de paar kilometer staat zo’n blauw bord van Europa. Wat ook opvalt is het aantal splinternieuwe Toyota Landcruisers 200, maar dan wel allemaal met VN logo. We rijden naar een camping op aanraden van de Donkers; Chitimba lodge. Dit is een heel leuk ding aan het meer waar ze huisjes verhuren maar waar je ook kunt kamperen. Aangezien het droog is en 20 graden gaan wij voor de camping. We gaan ook zelf koken en hebben het heerlijk naar ons zin deze eerste avond. Vandaag 450 kilometer gereden.

Leave a Reply