Dagboek 18 januari

We slapen weer in de Ryalls in Blantyre, net zoals op de heenweg. Fijn hotel en wederom veel te warm om te kamperen. Vandaag overdag was het zelfs 39 graden en het koelt niet echt af ’s avonds. We willen vandaag de auto nog schoonmaken, ook van binnen. De portier regelt een mannetje die ons komt helpen. Binnen 2 uurtjes is alles weer schoon en rijden we rond 12 uur richting Lilongwe. Het is vrij druk onderweg dus we schieten niet zo hard op. Maar, we amuseren ons prima, zo veel te zien langs de weg. Er wordt hier bijna geen onderhoud gepleegd aan de auto’s. Bijna iedereen rijdt met een kapotte voorruit, gladde banden, kapotte vering of schokbrekers en er komt vooral veel zwarte rook uit de meeste auto’s. Wat een stank. Onderweg zien we veel mensen staan met schalen vol met iets onbekends voor ons. We stoppen en het blijken geroosterde insecten te zijn wat je kunt eten. Nou, ziet er niet heel aantrekkelijk uit maar het schijnt lekker te zijn horen we later.Verder wordt het een dag zonder tegenslag en we zijn om half 6 bij Sander. We drinken wat bij hen thuis en gaan dan heerlijk eten met z’n vieren

Leave a Reply