Dagboek 19 augustus

We hebben een lange rit voor de boeg vandaag. Er zijn 2 wegen naar Luangwa en wij willen de moeilijke route doen. Het schijnt een hele mooie rit te zijn, maar ook erg ruig en niet veel mensen rijden deze route. Dat vindt Patrick erg aantrekkelijk klinken dus dat doen we. Dit is de weg via Petauke. We zijn blij weer van de teerweg af te zijn en komen langs allerlei dorpjes en een leuke markt. In het begin lijkt de weg nogal mee te vallen maar het wordt steeds slechter en Patrick krijgt het steeds beter naar z’n zin. Dit is echt sturen hoor! Het gaat over hele smalle paden met serieuze stenen en je kan zien dat hier niet veel verkeer langs komt. Soms zie je heel het pad niet meer en het is aan beide kanten overgroeid met takken. We hebben er dus weer lekker wat krassen bij! We besluiten om naar een lodge te gaan vandaag. Lekker een echte douche en een groot bed en een dagje rond rijden in het park met een ranger. Vlak voor het park rijden we al bijna een olifant aan, die komt plotseling uit het bos de weg op. We slapen bij Mfuwe lodge. Ziet er prachtig uit, maar wel erg groot. Lijkt meer op een hotel, maar wel een prachtig hutje met zicht over de Luangwa rivier. We gaan op een avondrit en zien meteen al een luipaard! Wat een prachtig dier is dit toch. Jammer dat er zoveel auto’s om heen staan en het luipaard verdwijnt dan ook al snel. Het is absoluut waar dat er hier ontzetten veel wild zit. We zien zo ontzettend veel die eerste avond. Ik zou het alleen niet aanraden om hier in augustus naar toe te gaan. Veel te veel mensen en ook veel kinderen, die eigenlijk te jong zijn voor een safari. Dit is trouwens de lodge waar in november de olifanten door de hal lopen onderweg naar de mangoboom. Er schijnt op Youtube een filmpje van te staan. Ze komen ieder jaar terug om de mango’s te eten. Moet wel heel speciaal zijn om te zien!

Leave a Reply