Dagboek 17 augustus

Prima nachtje in de tent, alhoewel we de buurman in z’n Unimog horen snurken! En dat is behoorlijk verderop. Arme buurvrouw…We hebben lekker muesli met yoghurt en melk, dat we daar niet eerder op zijn gekomen om dat als ontbijt te nemen?? Ideaal als je toch een koelkast hebt. De temperatuur is zoals verwacht echt heel aangenaam, overdag 25-30 graden, ’s nachts 10-15 graden. Wel is het ontzettend droog overal en dus heel stoffig. Het is moeilijk voor te stellen dat de auto gisteren nog zo schoon was. Rond 9 uur op pad, de lower zambezi in. We zitten al snel achter een spaanse auto en we stoppen even. Ze zijn met een groep van 5 auto’s ( allemaal Toyota ) en zijn onderweg van Kenia terug naar Kenia, in totaal 5 weken. Dit doen ze nu al voor het 3e jaar. Ziet er erg stoer uit al die auto’s. Ze zijn ook ooit in Kaapstad begonnen maar zien het voorlopig niet zitten om verder te gaan als Kenia. Het park is prachtig, heel ruig en er gaat een heel mooi pad dicht langs de rivier en soms er doorheen, River bed road genaamd. Zeer de moeite waard! We komen al snel een groep olifanten tegen met een kleintje. We mogen even kijken maar dan jaagt de moeder ons steeds verder achteruit.. Uiteindelijk wordt ze ons echt zat en boos trompettert ze naar ons. We maken dan toch maar dat we weg komen. We komen onderweg verder weer geen mens tegen en dat is toch iedere keer weer heel speciaal. We stoppen voor een soepje aan de rivier en het enige wat we horen zijn de vogels en wat nijlpaarden, heerlijk. Later komen we een groep leeuwen tegen, 14 in totaal waarvan een stuk of 6 jonge van ongeveer een jaar denken we. Ze zien er allemaal goed vol uit en liggen heerlijk uit te buiken. Fantastisch! Dan wordt het langzaam tijd om terug te gaan om voor donker op de camping te komen. We zien ook weer nog een andere groep olifanten met een heel kleintje. En natuurlijk heel veel antilopen. We willen in de lodge eten maar ze hebben het zo druk, helemaal volgeboekt. Geen nood, dan koken we weer zelf. De pasta smaakt prima!

Leave a Reply