Dagboek 26 juni

Vandaag is de Toy goed aan de beurt. We halen alles er uit en het is een grote stofbende. Zelfs in de kisten zit het vol stof. Alle kleren beddengoed gaat lekker naar de wasserij en we maken alles schoon. Een van de jongens in het kamp wil graag helpen en sopt de hele binnenkant uit. Het is zo veel beter om de auto nu zo achter te laten als vorige keer in Maun, toen we maar een half uur hadden om in te pakken. Alle kisten worden goed doorgespit en weer opnieuw ingedeeld. Zo weet je tenminste weer wat je bij je hebt en wat we volgende keer eventueel mee moeten brengen. Vanaf nu is natuurlijk niet alles meer hier te koop. Ook de buitenkant wordt weer lekker gewassen en we zijn behoorlijk wat krassen rijker geworden deze trip. Af en toe moesten we door zulk dik bush rijden dat dit niet te voorkomen was. Moet er niet aan denken dat mijn auto thuis er zo uit zou zien, maar hier ziet het er eigenlijk wel stoer uit. Opnieuw krijgen we veel complimenten over de auto. Iedereen vindt het geweldig hoe compleet we uitgerust zijn. Er is hier echt maar 1 merk, en dat is Toyota. Natuurlijk zie je ook andere auto’s maar iedereen die we spreken over rondrijden in Afrika heeft dezelfde mening, Toyota is top. Ik had zelf nooit kunnen geloven dat ik dat ook zou gaan denken, maar het is toch echt zo. De auto is zo sterk en heeft zich weer formidabel gehouden deze reis!! Bij de sunset komen we weer Nederlanders tegen die hier een paar dagen op vakantie zijn. Ze wonen sinds 10 jaar in Kaapstad, maar het meest bizarre is wel dat ze 10 jaar in Den Bommel hebben gewoond en een jaar in Essen, Belgie. Zo zie je maar weer wat een kleine wereld.

Leave a Reply