Dagboek 24 juni Mana Pools

Het is al licht als we uit de tent komen. Vandaag voor het eerst gaan we niet gelijk door naar een volgende plaats en dat is best lekker. We ontbijten op het gemakje en organiseren opnieuw de auto. De ruimte is natuurlijk zo beperkt dat het heel snel een chaos wordt. En al zeker heel erg stoffig. We hebben het vuur nog even opgestookt en verbranden een en ander afval en onnodige papier rommel. Rond 10 uur op pad en we krijgen van onze buurman op de camping wat tips over hoe we moeten rijden hier in het park. Hij is al jaren ranger in heel zuidelijk Afrika en vindt Mana pools het mooiste park. Hij doet dit voor zijn werk en nu hij 4 dagen vrij heeft staat hij hier in z’n eentje een paar dagen in dit park. Dan moet je wel een echte liefhebber van de bush zijn! Het wordt voor ons een geweldige dag, ik zit regelmatig op het dak om wat meer overzicht te hebben en de Toy bromt lekker in z’n 2 over de zandpaden. Patrick geniet volop! We zien van alles en ruiken van alles, maar helaas geen wilde honden te bekennen en ook geen luipaard of cheeta. We stoppen bij een heel mooi plekje aan de rivier voor de lunch en het is heerlijk om een dag geen haast te hebben. We komen helemaal aan de andere kant van het park en rijden steeds naar de rivier die te ver buigen de oever is gekomen. Het is inmiddels half 5 en dan moet je toch maken dat je op de camping komt. Net als we een beetje verdwaald zijn komen we iemand tegen uit Zimbabwe en hij wijst ons de juiste weg terug. Hij heeft ook net een stel los getrokken uit het zand. Die stonden daar al 3 uur vast en begonnen een beetje in paniek te raken. Eind goed, al goed, iedereen voor donker terug op de camping. We koken weer ons eigen potje en genieten van het kampvuur en opnieuw van de hyena’s en nijlpaarden. Life is good!!

Leave a Reply