Dagboek 19 juni

We zijn in Zimbabwe! Voor Patrick de 2e keer, hij was hier eerder met de HAT, maar voor mij de 1e keer. We krijgen nog wat laatste instructies bij de Garden Lodge over Zimbabwe. Echt een aanrader deze lodge, heel gemoedelijk sfeertje en ontzettend vriendelijke mensen allemaal. Het is een half uurtje naar de grens en alles verloopt heel soepel. Binnen een uur staan we in Zimbabwe en belangrijk voor ons; het carnet is afgestempeld. Nu hebben we wat dat betreft voorlopig weer de tijd. Ook bij de grens heel vriendelijk, geen gezeur over extra geld of wat dan ook. Het gaat dan naar Victoria Falls, waar we binnen lopen bij Victoria Falls hotel. Van veel mensen hebben we hier over gehoord en het schijnt het enige hotel te zijn met uitzicht op de watervallen. Ze hebben plaats en het is echt zo’n koloniaal gebeuren, heel mooi. We eten wat op het terras en zien de Falls al liggen. Normaal kun je vanaf hier via een pad binnen 10 minuten naar de poort maar op dit moment is het pad afgesloten vanwege veel overlast door Olifanten. We worden met een busje gebracht en bekijken dit geweldige spektakel. Ik ben erg onder de indruk van het geluid en de omvang van de watervallen, echt prachtig! Patrick heeft bij de ingang 2 regenjasjes en een paraplu meegenomen en ik denk dat dit wat overdreven is. Kijk maar op de foto’s, zeiknat wordt je! Dan hebben we om 4 uur nog een helivlucht van 15 minuten geboekt en van bovenaf is het helemaal geweldig om te zien. Iedereen die maar een beetje in de buurt komt, moet hier zeker een dag voor vrijmaken, enorm de moeite waard. Morgen gaan we naar Hwange National Park zo’n 250 kilometer rijden vanaf hier. Waarschijnlijk dan weer een paar dagen geen internet.

Leave a Reply