Dagboek 18 juni

Het wordt een onrustige, maar erg leuke Afrikaanse nacht. Wij waren zo dom geweest om de vuilniszak met etensresten naast de auto te laten staan. Dus om een uur of 1 horen we allemaal geritsel. Wij kijken uit het raam van onze tent, staat er een hyena de restjes chili con carne naar binnen te werken… Alle blikjes worden uitgelikt. Stom natuurlijk van ons, maar wel apart om zo’n beest onder je tent te zien. We horen heel de nacht veel dieren o.a. nijlpaarden en leeuwen. Om 7 uur staan we op en we zien al gelijk dat nu de Hornbills aan de vuilniszak bezig zijn. Aangezien ik niet echt een fan van vogels ben en zeker niet met van die kromme snavels, blijf ik vanuit de tent toekijken hoe Patrick wat foto’s maakt. Nou ja, vol goede moed ga ik pannenkoeken bakken vanwege het mislukte brood. Na 2 dagen snelle Jelle willen we toch liever iets anders nu. Ik ben nog maar net goed en wel bezig als er wel 20 van die vogels om mee heen vliegen en dit wordt echt niks. Met die pannenkoeken ook niet, want geen boter, allen pikante olie om in te bakken. En dat om 7 uur ’s morgens…. Ik vlucht eerst de auto in, Patrick gooit alles wat eetbaar is weg en we ruimen snel alles op en doen onderweg koffie en toch maar een snelle Jelle. De rit is wel heel mooi onderweg naar Kasane, Chobe. Na een uur of 3 rijden komen we op een splinternieuwe teerweg naar Kasane. Daar wat inkopen gedaan en heerlijk een onverwachte curry gegeten bij een hele vriendelijke Indier. Dan gaan we naar Garden Lodge waar we voor die avond geboekt hebben. We zijn nog net op tijd voor een cruise op de Choberivier. Het is echt prachtig, zwemmende olifanten, Buffels, Waterbokkken, Nijlpaarden, Krokodillen. Van alles en ook nog eens met een prachtige zonsondergang. ’s Avonds een leuk diner en een hele leuke uitleg van iemand die net terug is van 2 weken Zimbabwe. Volgens haar is Zimbabwe heel wat spannender dan Botswana…..

Leave a Reply