Dagboek 17 juni

We besluiten ook de volgende ochtend niet mee te gaan op gamedrive. Het wordt voor ons vandaag ene grote gamedrive naar Savuti, onze volgende bestemming. Omdat sommige plaatsten helemaal zijn ondergelopen met water moeten we behoorlijk omrijden naar Savuti en we moeten ongeveer 6 uur rekenen vandaag om te rijden. We pakken nu een andere weg naar South gate maar daar is wel veel minder wild te zien. Wel een mooi zandpad met behoorlijk los zand dus echt hard schieten we niet op. We proberen uit of we onderweg ook brood kunnen bakken, maar na 3 uur blijkt dat uurtje rust om te rijzen niet helemaal is gelukt. T is ene platte koek! Rond de middag komen we bij de ingang van Chobe National Park en het is echt prachtig hier. Vrijwel meteen na de poort zien we al badende wrattenzwijnen , gnoe’s, een paar giraffen. En al uren geen auto te zien. Dat maakt het helemaal speciaal. Het zand is ook hier heel los en ik krijg ook nog eens stukje rijles hier. Pff, dat valt tegen, maar wel leuk om te doen. Zonder 4×4 kun je hier onmogelijk komen. We komen zelfs pas om 5 uur aan op de camping en dat alles over een afstand van nog geen 200 kilometer. Je moet voor 6 uur op je camping of lodge zijn want na zonsondergang mag je nergens rijden in Botswana. Aangezien het brood mislukt is gaan we gelijk beginnen met koken, want de maag rammelt behoorlijk. Ik sta net in de soep te roeren als Patrick roept “kijk es links El”. Staat er op 30 meter afstand, bij onze buren op de camping, een olifant! De buren zijn blijkbaar nog een stukje rijden maar hebben hun tafel en stoeltjes laten staan. Nou, die tafel gaat er aan en hij gaat op z’n gemak staan schuren en duwen tegen een boom. Patrick snel de camera gepakt en ik toch maar heel even in de auto….Hij trekt zich van ons en al het uitgestalde eten gelukkig niks aan en vertrekt na een minuut of 5 weer. De buren waren iets minder blij toen ze even later terug kwamen! We maken dan een lekker vuurtje, we hebben onderweg wat hout gekocht wat nu goed van pas komt. Rond 4 uur was het nog 42 graden maar om 7 uur zit je met een fleece aan graag dicht bij het vuur. Erg gezellig en heel relaxed zitten we tot een uur of 10 rond het vuur en na een douche is het tijd voor een heerlijk afgekoelde tent.

Leave a Reply