Dagboek 1 april

We maken koffie rond een uur of acht en zijn erg benieuwd wat de dag gaat brengen. Vanaf nu tot de grens met Zambia alleen maar onverharde wegen, dus dat is een goed vooruitzicht. We tanken ook water nu voor onderweg, want de 2 campings die wij op dit stuk tegen komen hebben zelfs geen water. We hebben om 9 uur afgesproken bij het boekingkantoor om hopelijk de vergunningen voor Moremi en Savuti op te halen. Gisteravond hadden we ook nog wat vuile was afgegeven bij de plaatselijke wasserette en zij hebben beloofd dat om half 9 alles klaar zou zijn. Lekker alles weer schoon de auto in. Ja, dat dacht je. We hadden ze al wat speling gegeven, want dit is Afrika, dus we waren bij de wasserette om half 10. Nee, helaas, alles moest nog in de droger….Kom om 11 uur nog maar eens terug. Ik uitgelegd dat dit echt niet kon en wel zou wachten.Ik heb nog nooit in m’n leven iemand zo traag was op zien vouwen. Het lijkt wel of iedereen hier in slow motion loopt en werkt! Patrick ondertussen vergunningen opgehaald en daar gelukkig geen probleem. Eindelijk om 11 uur wordt het laatste nog klamme wasgoed meegegeven. Geen idee wat voor droger ze hier hebben, maar zeker geen Miele. Nou ja, beetje laat, maar wij op pad. Half uurtje teer en dan gaat het over zand. We zijn een uur onderweg als Patrick merkt dat de stuurbekrachtiging het niet meer doet. Motorkap open en blijkt dat het reservoir met olie voor de stuurbekrachtiging is afgebroken, of gesmolten. Daarnaast loopt nl de bekabeling die gemaakt is voor de 220 voorziening en die is helemaal gesmolten. Blijkbaar is dit in de afgelopen tijd meer naar links gebogen waardoor dit elkaar raakt. Hmm, wat nu? De komende 700 km is niet eens een tankstation dus zeker geen garage. Dan toch maar terug naar Maun, daar zit in ieder geval een Toyota garage hebben we gezien. Gelukkig willen ze meteen kijken wat er aan de hand is en maakt een meisje de bekabeling los en zo. Het reservoir is niet op voorraad en gaat 4 dagen duren. Moet uit Johannesburg komen. Inmiddels is het 1 uur en laat iedereen het gereedschap vallen, lunchpauze! Kom maar om 2 uur terug dan gaan we verder kijken. Om 2 uur wij terug en ze gaan proberen om het te lassen. Na een uurtje is dat gelukt, dus wij helemaal blij. Maar dan blijkt ook de pomp kapot te zijn en die moet besteld worden en dat duurt 4 werkdagen. Dat houdt in……volgende week donderdag komt het binnen en dan nog een dag werk, als alles mee zit, en dan kunnen we volgend weekend verder. Dat vinden we geen goed idee, dus moeten we helaas besluiten om de auto met sleutels hier achter te laten en voorlopig deze trip te onderbreken. We vertrekken hier morgenvroeg naar Johannesburg ( we hebben de laatste stoelen op de ochtendvlucht ) en vliegen dan morgen nacht naar Amsterdam. We gaan dan even bekijken wanneer we terug kunnen gaan, want de auto moet wel binnenkort het land uit vanwege het Carnet wat verloopt.We hadden ons van deze dag iets heel anders voorgesteld; vandaag 22 jaar getrouwd en zo’n leuke lodge geboekt, maar helaas! Later meer!

Leave a Reply