Dagboek 30 maart

Het vroege opstaan wordt beloond. Het is nog lekker fris als we om kwart over 6 vertrekken en we genieten van het prachtige ochtendlicht. Het hoge gras is nog vochtig van de nacht en als daar de zon langzaam op gaat schijnen ziet het er echt heel mooi uit. De geuren van de bush zijn ’s morgens ook zo anders. We gaan onderweg naar de dode olifant die ze de vorige dag hebben gevonden. Dit mannetje is van ouderdom doodgegaan wordt er verteld en tot zover hebben de leeuwen hem nog niet gevonden. Vandaar dat als we er aan komen de hyena’s zich tegoed doen aan dit karkas en dat er denk ik zo’n 50 gieren rondom vliegen. Niet echt mijn ding, maar vooruit. De hyena’s zijn schuw en vertrekken als wij aankomen. De gieren vieren feest en vechten bijna meer met elkaar als dat ze van de olifant eten. Het is een lawaai, onvoorstelbaar. Verder zien we weer van allerlei moois, veel antilopen, giraffen en olifanten. Klinkt misschien gek, maar wij krijgen er maar geen genoeg van! Na de lunch komen er nieuwe mensen aan, een koppel uit zwitserland en een vrouw uit Detroit, Mireille ( geboren in Antwerpen ) en Andre, haar vriend uit Charleroi. Mireille is 72 en Andre 78 en we hebben zelden mensen ontmoet die nog zo veel energie en humor hebben. We hebben ontzettend veel plezier meteen al die middag met deze vier mensen en genieten van een boottripje over de Delta met z’n zessen. Niet veel dieren gezien maar wel ontzettend leuk om mee te maken. Mireille vertelt me over een aantal nieuwe apps die ik zeker moet downloaden en we voelen ons allemaal bejaard, omdat zij veel meer van computer e.d weet dan wij met z’n allen bij elkaar. ( Ze reist met zowel een Iphone, Ipad als laptop door Afrika )

Leave a Reply