Dagboek 9 december

Het is prima op Arebusch camping. Wat ik niet voor mogelijk had kunnen houden is dat ik het in ons daktentje zo naar m’n zin zou gaan krijgen. Eigenlijk de auto in z’n geheel is zo aangenaam. Het wordt, als je er een tijdje mee op pad bent echt zo je rijdende huisje en dat geeft een apart gevoel. Waar we ook zijn; op asfalt, niks aan de hand, gewoon lekker opschieten. Op zand, helemaal in z’n sas de Toy, op de juiste snelheid hoef je niet eens te sturen, hij bromt er gewoon om eigen kracht gezellig doorheen. En op gravel natuurlijk ook, gewoon stevig op het pad, wat een super auto voor deze trip!! En zo worden we de volgende ochtend door het zonnetje gewekt en gaan we lekker een kopje koffie maken. We hebben wel gezien dat er naast ons een vrachtwagen staat, maar nu het licht is, blijkt er een NL kenteken op te zitten. Patrick maakt een praatje met de man en hij blijkt al 5 jaar onderweg te zijn….. in z’n eentje!!! Is al overal geweest; Zuid Amerika, Azie, en nu dus ook in Afrika. Hij heeft nieuwe banden nodig en daarom is hij in Windhoek. Jan wordt weer ingeschakeld en er is snel een adres geregeld. Wat een onderneming zeg in je eentje. Nou ja, in ieder geval geen verschil van mening onderweg ha ha! Kijk maar eens op zijn website ; ctjansen.nl We gaan dan op het gemak alles opnieuw inpakken en schoonmaken, want we hebben besloten dat dit het eind is van deel 1 van onze Afrikatrip. Ook vanwege dat we niet naar Kaokoland zijn gegaan, is het hele stuk wat wij wilden doen eigenlijk veel sneller gegaan als gedacht. Ook weer een goede les voor de volgende reis dat we iets meer afstand kunnen plannen. We hebben deze reis 3500 kilometer gereden en totaal niet gehaast.We gaan de auto wassen e.d. en brengen de Toy dan bij Jan & Selma waar hij prima staat de komende tijd onder het afdak, met stuurslot e.d. er op.Jan en Selma brengen ons naar de luchthaven van Windhoek en wij genieten van de voorlopig laatste prachtige ‘African sky ‘ tijdens de vlucht van Windhoek naar Kaapstad. Wij kijken terug op een super eerste deel van deze hele Africatraveltrip. Het had, ondanks wat hele kleine dingetjes, niet beter kunnen beginnen. Namibie is een geweldig land, bijna te georganiseerd om nog Afrikaans te voelen. Zoals het er nu naar uit ziet gaan we pas eind april terug ipv eind februari. Iedereen raadt het ons af om voor die tijd naar Botswana te gaan wanwege de warmte en de regenval. Ik ga de komende dagen nog wel wat foto’s plaatsen, ook bij de dagboekjes van de afgelopen 3 weken, want nu we thuis zijn zien we pas wat een mooie foto’s Patrick heeft gemaakt met zijn camera! Iedereen bedankt voor het ‘meereizen ‘en alle leuke reacties en heel graag tot eind april! Patrick & Elly

Leave a Reply